Μετά τους συμβολισμός και την επικοινωνιακή παράσταση στο Συνεδριακό, οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους βγαίνουν ξανά στους δρόμους και στο κυνήγι και της τελευταίας ψήφου. Λίγες μέρες ουσιαστικά πριν το άνοιγμα της κάλπης, η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ παράλληλα κορυφώνεται  και η επικοινωνιακή καμπάνια με διαφημίσεις, διανομή φυλλαδίων και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα.

Το μεγάλο στοίχημα φυσικά, αφορά τις κομματικές συσπειρώσεις και την εδραίωση της δεδηλωμένης πρόθεσης ψήφου. Την ίδια ώρα όμως, στο στόχαστρο μπαίνει και η χαλαρή ψήφος, καθώς παρατηρείται ότι μια μερίδα ψηφοφόρων δηλώνει πρόθεση να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι απόλυτα σίγουρο για την επιλογή του. 

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως πολλά θα εξαρτηθούν από τη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα, μία «επίθεση» προσέγγισης σε μέλη, φίλους και υποστηριχτές των κομμάτων τους, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στην τελική ευθεία της προεκλογικής. 

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι στοχεύουν μέσα από τις συγκεντρώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις να θέσουν ενώπιον του εκλογικού σώματος διλήμματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχούς, δηλώνοντας πως οι χώρες διακρίνονται σε επιτυχημένες και αποτυχημένες από τη σωφροσύνη, την υπευθυνότητα των ηγεσιών τους και σημειώνοντας πως τα προβλήματα του κόσμου δεν έχουν χρώμα και πως πλήττουν αριστερούς και δεξιούς.  

Όλοι, είπε, «έχουν καλές προθέσεις, αλλά δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι χώρες διακρίνονται σε επιτυχημένες και αποτυχημένες ούτε από το μέγεθος τους, ούτε από τον πληθυσμό τους, ούτε από τα μυαλά των ανθρώπων τους, αλλά από τη σωφροσύνη, την υπευθυνότητα των ηγεσιών τους».   

Αναφέρθηκε επίσης στους συνυποψηφίους του, όλοι με καλές προθέσεις να υπόσχονται να διπλασιάσουν τις συντάξεις, να λύσουν όλα τα προβλήματα των προσφύγων, να υπόσχονται να επιλύσουν ως διά μαγείας τα προβλήματα των κουρεμένων, να λύσουν όλα τα προβλήματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων, να αναβαθμίσουν όλες τις κλίμακες στη Δημόσια Υπηρεσία, να φέρουν δικαιοσύνη στα πάντα.  

Η διαφορά μας, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, είναι ότι «αυτοί υπόσχονται αλλά εγώ μπορώ να εγγυηθώ μια ισχυρή οικονομία για να μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία». Είπε επίσης πως το 2008 και το 2013 προειδοποιούσε για την οικονομική καταστροφή και εισέπραξε ότι είναι κινδυνολόγος και καταστροφολόγος.  

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ σε συγκέντρωση στην περιοχή Σολέας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρίσκεται και στον δεύτερο γύρο των εκλογών. «Εμείς έχουμε υποψήφιο και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών» είπε και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να αγνοήσουν τις προκλήσεις, τις εντάσεις και τις διχαστικές ενέργειες, οι οποίες είναι ήδη έντονες και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο».

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε» διαμήνυσε ο κ. Χριστοδουλίδης κατά την ομιλία του, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου.

Προστίθεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του και ανέφερε ότι ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι δράσεις των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών τόνισε ότι τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να είναι ίδια με εκείνα των περιοχών που γειτνιάζουν με τα αστικά κέντρα, αλλά σαφώς πιο ελκυστικά.

ΑΚΕΛ: Ψηφίζεις Χριστοδουλίδη, παίρνεις ΔΗΣΥ

Ψηφίζεις Χριστοδουλίδη, παίρνεις ΔΗΣΥ, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Καθημερινή. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε οριστικά πλέον ότι τυχόν εκλογή του σημαίνει συνέχιση της διακυβέρνησης του Συναγερμού.

Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο ξεκάθαρο που λέει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πλέον δεν χωρούν ψέματα και ψευδαισθήσεις. «Όποιος ψηφίζει Χριστοδουλίδη παίρνει όλο το πακέτο του Συναγερμού, από Αναστασιάδη και Αβέρωφ μέχρι Χάρη Γεωργιάδη και την ακροδεξιά. Όσοι στην αντιπολίτευση παίζουν, ουσιαστικά, το παιχνίδι Αναστασιάδη-Συναγερμού, αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες έναντι του κυπριακού λαού ο οποίος δεινοπάθησε από την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση εκλογής Χριστοδουλίδη, θα αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα την κρυφή του ατζέντα. Αλλά τότε θα είναι αργά για τον τόπο και το μέλλον του», επεσήμανε.