Σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων που επέβαλαν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε Κύπριους, συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, θα συμμετέχει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων ως προς τις επιλογές και τις επόμενες κινήσεις της Λευκωσίας. Θα συζητηθεί επίσης τι σημαίνουν οι κυρώσεις για την Οικονομία, αν οι περιπτώσεις των προσώπων, που αναφέρονται στη λίστα κυρώσεων, αφορούν σε παραβιάσεις, oι οποίες έλαβαν χώρα πριν τις αποφάσεις της ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν υφίστανται κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις και αν προκύπτει θέμα παραβίασης της κυπριακής νομοθεσίας και επομένως ποινικά αδικήματα. Θα υπάρξει επίσης, όπως πληροφορούμαστε, ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο για τη συνάντησή του με την πρέσβειρα των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε χθεσινές του δηλώσεις, στο περιθώριο εκδήλωσης στη Χούλου, ο Πρόεδρος είχε τονίσει ότι υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση από πλευράς Κυβέρνησης έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά, σχετικά με τη συμπερίληψη Κυπρίων, φυσικών και νομικών προσώπων, στους καταλόγους των τελευταίων κυρώσεων από ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφασισμένη η Κυβέρνηση για το θέμα των προσώπων στη λίστα κυρώσεων

Ανέφερε ακόμα, ότι η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, από την οποία έχει ζητήσει να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση.