Μπαίνει επιθετικά στην τελική ευθεία της προεκλογικής χτυπώντας ρέστα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σε μια κρίσιμη περίοδο για το τελικό αποτέλεσμα και με όλες τις μέχρι τώρα μετρήσεις να δείχνουν ένα αμφίρροπο ντέρμπι μεταξύ του ιδίου και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ζητά διερεύνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τις αναφορές που γίνονται εναντίον στο βιβλίο του δημοσιογράφου και πρώην συνεργάτη του, Μακάριου Δρουσιώτη.

Η επιστολή Ανδρέα Μαυρογιάννη βγήκε χθες στη δημοσιότητα, την ίδια μέρα που ο Σύνδεσμος Αντιστασιακών έστειλε επιστολή στα επιτελεία των τριών υποψηφίων ζητώντας την τοποθέτησή τους για την απόφαση της Βουλής για το μουσείο του Γεώργιου Γρίβα. Σε έντονο επικριτικό ύφος κατά της Υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου, και η ανακοίνωση χθες του ΑΚΕΛ, αλλά και του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Υποψήφιος και Εζεκία Παπαϊωάννου εξαπολύουν δυναμική αντεπίθεση ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους και πολώνοντας το προεκλογικό σκηνικό, επενδύοντας στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Αριστεράς.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Χάρη Πογιατζή, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου του, αναφέρεται στα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, Μακάριος Δρουσιώτης στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία», αναφορικά με τη σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρό του με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβησαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, καλεί την Αρχή όπως ξεκινήσει άμεσα διερεύνηση όλων των ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο για τις πράξεις διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επικαλείται ο συγγραφέας.

Ο υποψήφιος χθες ανακοίνωσε και τις θέσεις του για την Υγεία οι οποίες χωρίζονται σε έξι πυλώνες: 

>> 1.    Σύστημα Υγείας

>> 2.    Σχεδιασμός και πρόληψη

>> 3.    Ψυχική υγεία

>> 4.    Έρευνα και ιατρικός τουρισμός

>> 5.    Επαγγελματίες υγείας

>> 6.    Εξαρτήσεις

«Η Υγεία για εμάς, αποτελεί το ύψιστο αγαθό», αναφέρει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να προστατεύει καθολικά και αποτελεσματικά το δικαίωμα των πολιτών του στην Υγεία, ανεξάρτητα από την οικονομική ή την κοινωνική τους κατάσταση. 

Σημείωσε ακόμα ότι το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) είναι μια κοινωνική κατάκτηση και αποτελεί οφειλόμενη υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες. «Αυτή την κατάκτηση εμείς θα την προστατεύσουμε, θα την ενισχύσουμε και θα την εξελίξουμε ποιοτικά». 

Επισήμανε ακόμα ότι ο τομέας της Υγείας δεν εξαντλείται όμως στη δημιουργία και λειτουργία ενός καλού συστήματος υγείας. «Απαιτεί όραμα, σχεδιασμό, συνεχή βελτίωση και εξέλιξη. Στοιχεία που λείπουν από τη σημερινή διακυβέρνηση, η οποία διατηρεί τις δαπάνες για την Υγεία σταθερά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ». 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και συνομίλησε με εργαζόμενους του τομέα της Υγείας. Υπογράμμισε πως, τα δημόσια νοσηλευτήρια θα πρέπει να στηριχθούν και να θωρακιστούν. «Τασσόμαστε υπέρ της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων, κρατώντας παράλληλα τον δημόσιό τους χαρακτήρα», πρόσθεσε.