Έξι νέες κάμερες σε άλλα δυο σταθερά σημεία θα λειτουργήσουν επίσημα από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τα δυο σημεία της Λεμεσού θα πιάσουν δουλειά σύντομα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, αυτή τη φορά, είναι πως θα λειτουργήσει ένα σημείο, το οποίο είναι περίπλοκο και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το ποια λωρίδα θα χρησιμοποιούν. Αναφερόμαστε στη λεωφόρο Μακαρίου, η οποία διαθέτει λεωφορειολωρίδα και οι κάμερες βρίσκονται στη διασταύρωση όπου στο σημείο εκείνο τα οχήματα δεν μπορούν να εισέλθουν, πλην τα λεωφορεία, ταξί και ποδήλατα.

Όπως έγραψε ο «Φ», το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται σε δυο ελεγχόμενες διασταυρώσεις στη Λευκωσία και από τις 6 Ιουνίου 2023 αρχίζουν να λειτουργούν επίσημα οι κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά. Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν τρεις επιπρόσθετες σταθερές κάμερες τροχαίας οι οποίες βρίσκονται στην ελεγχόμενη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα, στη Λευκωσία.

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης, όπως αναφέρει η Αστυνομία, θα ελέγχει την ευθεία πορεία των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα και στην λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ θα ελέγχονται οι δύο λωρίδες του ιδιωτικού οχήματος καθώς και η λεωφορειολωρίδα με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία. Η λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, μεταξύ της ελεγχόμενης διασταύρωσης με τις λεωφόρους Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού, μέχρι την ελεγχόμενη συμβολή με την οδό Ευαγόρου, είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας με ελεγχόμενη είσοδο μόνο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – λεωφορεία, οχήματα ταξί, ποδήλατα και οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης. Επίσης, διευκρινίζεται ότι, η διακίνηση στις λωρίδες της λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ ελέγχεται από φώτα τροχαίας,  ξεχωριστά  για κάθε λωρίδα και θα πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τη σωστή λωρίδα και να ακολουθούν τις ενδείξεις των φαναριών που αφορούν τη λωρίδα που δικαιούνται να χρησιμοποιούν (αν είναι ιδιωτικό όχημα στη δεύτερη και τρίτη λωρίδα, αν είναι δημοσίας χρήσης στην πρώτη κόκκινη λωρίδα).

Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιηθούν και τρείς σταθερές κάμερες οι οποίες τοποθετήθηκαν  στη συμβολή της λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά, στον Στρόβολο.

Με τα δύο νέα σημεία, οι σταθερές κάμερες στη Λευκωσία θα βρίσκονται σε πέντε διασταυρώσεις, ενώ μέχρι το τέλος του έτους έπονται και άλλες.

Όσον αφορά στις κάμερες σε δύο σταθερά σημεία στη Λεμεσό, αυτές ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε λειτουργία στις 6 Ιουνίου, ωστόσο κάποια τεχνικά προβλήματα οδηγούν σε μικρή αναβολή.