Πλοκάμια και στην Κύπρο είχε απλώσει ο γιατρός-«μαϊμού» που δρούσε στην Ελλάδα πουλώντας ελπίδα σε ασθενείς με αποτέλεσμα να τους ξαφρίζει. Ήδη μια περίπτωση Κύπριου ασθενούς διερευνάται από τις ελληνικές Αρχές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ». Στη Λεμεσό φαίνεται να υπήρχαν άτομα –κυρίως με αναπηρίες– που είχαν εμπιστευθεί την τύχη τους στα χέρια του γιατρού-«μαϊμού».
 
Όπως εκτιμάται, είναι θέμα χρόνου οι ελληνικές διωκτικές Αρχές να επεκτείνουν τις έρευνές τους και στην Κύπρο, αφού έχουν στα χέρια τους καταγγελία που αναφέρει ότι ο ψευδογιατρός έστελνε «συνταγές» και «φάρμακα» και σε ασθενείς στην Κύπρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η καταγγελία που έλαβαν οι ελληνικές Αρχές αναφέρει ότι ασθενείς από την Κύπρο είχαν έλθει σε επαφή με τον ψευδογιατρό, ο οποίος τους έστελνε ταχυδρομικώς πακέτο με δήθεν φάρμακα. Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν θύματα του ψευδογιατρού και στην Κύπρο.
 
Μάλιστα το αθηναϊκό «Βήμα» έγραψε χθες ότι οι υποδείξεις του ψευδογιατρού οδήγησαν στον θάνατο και μία γυναίκα από την Κύπρο, που έπασχε από καρκίνο! Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η γυναίκα αυτή είναι συγγενής γνωστού ηγουμένου από μονή του Αγίου Όρους, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε επαφή ο -ήδη κατηγορούμενος για απάτη- 47χρονος.
 
Το «Βήμα» γράφει και για την περίπτωση άλλου ασθενούς από την Κύπρο. Πρόκειται για Κύπριο ασθενή ο οποίος έδωσε τηλεφωνικώς την πληροφόρηση στις ελλαδικές Αρχές. Ο ασθενής δεν κατέθεσε ακόμη, ενώ φαίνεται να είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να λάβει θεραπεία από τον Κοντοστάθη.
 
Πάντως, μέχρι στιγμής, η Κυπριακή Αστυνομία δεν έχει κανένα αίτημα από την Ελληνική Αστυνομία για συλλογή μαρτυριών από την Κύπρο, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπός της Χρίστος Ανδρέου. Ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει καμιά καταγγελία στα χέρια της από Κύπριο πολίτη ότι εξαπατήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν της ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές  συλλογή στοιχείων ή μαρτυρίας, θα το πράξει.
 
Στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει σάλος από τις αποκαλύψεις για τη δράση του Νικόλαου Κοντοστάθη ή «Νίκου Κοντού» ή «δρα Θάνατου», όπως τον χαρακτήρισαν ελλαδικά Μέσα. Αυτός, μετά από καταγγελίες ασθενών αλλά και συγγενών τους, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Στη διάρκεια της δίωρης απολογίας του δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος. Όπως είπε, δεν επιχείρησε ποτέ να πείσει κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν, ενώ ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει με τις γνώσεις που είχε.
 
Όπως αναφέρεται, το 2009 είχε ολοκληρωθεί η απάτη του ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ με θύματα γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους πωλούσε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών και… μυστικά «κατασκοπευτικά» προγράμματα. Κι αμέσως μετά ο παντογνώστης των συστημάτων επικοινωνιών, με υποτιθέμενες γνωριμίες στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη CIA κ.τ.λ., μετατράπηκε σε «διακεκριμένο γιατρό με πολύχρονη εμπειρία στην Ελβετία», δημιουργώντας έναν νέο κύκλο θυμάτων τα οποία ήδη ξεπερνούν τα 100. Ακόμη ερευνάται αν είχε στόχο να παραπλανήσει νέο κύκλο ατόμων με επενδυτικό πρόγραμμα στην περιοχή του Ελληνικού, στο οποίο υποτίθεται ότι θα υπήρχε και συμμετοχή καρδιναλίων από το Βατικανό.
 
Επίσης οι Αρχές εξετάζουν τον ρόλο ιατρών που επέτρεψαν στον Νικόλαο Κοντοστάθη να δίνει παρατύπως «παρών» σε χειρουργεία. Ο 47χρονος ψευδογιατρός οδηγήθηκε στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο για να απολογηθεί. Υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές – αξονικές τομογραφίες κ.ά. σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων.
 
Όπως μεταδίδεται από την Ελλάδα, εναντίον του σχηματίστηκε ένα βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα. Επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε. Κατά τις ίδιες πηγές ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των 3 θυμάτων, δεν πήρε όμως, όπως είπε, χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.
 
Αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτήν που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.
 
Ο κατηγορούμενος θα υποβάλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Του υποσχόταν να παίζει μπάλα

 
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, φαίνεται να προκύπτει πως ο ψευδογιατρός δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Από έναν ασθενή με αναπηρία 82%, είχε αποσπάσει 100 χιλιάδες ευρώ, περίπου, υποσχόμενος πλήρη ίαση, ενώ του ζητούσε κι άλλα. Μάλιστα του υποσχόταν ότι θα θεραπευτεί και θα μπορεί μετά… να παίζει και μπάλα.

 
Πηγή: «Ο Φιλελεύθερος»