Το Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ συνεχίζει τις παράλληλες δράσεις του και τον Μάιο, αρχής γενομένης με τον μονόλογο της Κάριλ Τσέρτσιλ «Seven Jewish Children» (Ένα έργο για τη Γάζα), που παρουσιάζει στις 11 του μήνα η Νικολέττα Παναγιώτου.

Το έργο της σπουδαίας Αγγλίδα συγγραφέως γράφτηκε το 2008-9 ως απάντηση στους εντατικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στη Γάζα εκείνη την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ. 15 χρόνια μετά, η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται εδώ και μήνες.

Η Νικολέττα Παναγιώτου, καθοδηγούμενη από μία ανάγκη να ακουστεί το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» πέρα από τα στόματα των διαδηλωτών ανά τον κόσμο αλλά και από τα στόματα των καλλιτεχνών, που έχουν κατά την άποψή της καθήκον να παίρνουν θέση στα πολιτικά ζητήματα της εποχής τους, μετέφρασε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ.

Ένα έργο που αναγκάζει το θεατή να αντιληφθεί τη σιγή του ως συνενοχή, την ίδια στιγμή που συντελείται μια γενοκτονία. Ένα έργο που θα ωθήσει το θεατή ενώ αποχωρεί από το θέατρο να μιλήσει στα παιδιά όλου του κόσμου. Να τους λέει από τώρα και στο εξής μόνο αλήθεια.

  • Λευκωσία, Κτήριον 53 – Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών, Σάββατο 11, Τετάρτη 15, Σάββατο 18 & Τετάρτη 22 Μαΐου, 8.30μ.μ. more.com 70001384