Τα θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, όμως διερωτώμαι τι κανόνες τηρεί το κράτος και τι ευθύνες φέρει το ίδιο όσον αφορά στο οδικό μας σύστημα. Την περασμένη Κυριακή στον δρόμο από Τρόοδος προς Πρόδρομο είδα ότι οι κατολισθήσεις που συνέβηκαν τον χειμώνα και απέκοψαν μέρος της μιας λωρίδας κυκλοφορίας σε δύο σημεία, ειδικά το ένα πάνω σε στροφή, είναι ακόμη εκεί. Φθάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού και διερωτώμαι αν πρέπει να γίνει κανένα θανατηφόρο για να ευαισθητοποιηθεί «αρμόδιος» και να παρέμβει προτού να είναι αργά. Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία και ελπίζω η στήλη να μπορέσει να κάνει κάτι για αυτό. Πόλυς Μ. 

Ο δρόμος στον οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας είναι ευθύνης Δημοσίων Έργων και γι’ αυτό αποταθήκαμε στο γραφείο της εκεί διευθύντριας χθες πριν από το μεσημέρι. Μας παρέπεμψαν σε αρμόδιο λειτουργό τους, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, το οποίο όμως δεν απέδωσε στις βροχές του χειμώνα, όπως τις αποδίδει ο αναγνώστης μας. Όπως μας είπε, οι συγκεκριμένες κατολισθήσεις, όπως και άλλες στο οδικό δίκτυο του Τροόδους, προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου. 

«Για καθαρισμό του οδικού δικτύου ήδη βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία με βαριά μηχανήματα τα οποία καθαρίζουν και είναι θέμα ημερών να καθαρίσουν και τα σημεία που υποδεικνύει ο αναγνώστης» ανέφερε ο αρμόδιος λειτουργός των Δημοσίων Έργων με τον οποίο μιλήσαμε χθες.