Με φωνές και επεισοδιακό τρόπο, αντέδρασε η οικογένεια του 22χρονου, στον οποίο επιβλήθηκε 20ετής ποινή φυλάκισης σε σχέση με την ανθρωποκτονία του 76χρονο Γιώργου Μαυρομμάτη στη Λάρνακα.
 
Ο κατηγορούμενος, παρακολουθούσε την διαδικασία ψυχρά και ανέκφραστα. Στο άκουσμα της ποινής και ενώ μεταφερόταν εκτός της δικαστικής αίθουσας, άρχισε να φωνάζει, «μα είκοσι χρόνια, Θεέ μου». Ταυτόχρονα οι συγγενείς του διαπληκτίστηκαν με Αστυνομικούς ζητώντας να τον δουν.
 
Επικράτησε ένταση στους διαδρόμους του δικαστηρίου με τους Αστυνομικούς της ΜΜΑΔ, να καταφέρνουν τελικά να απομακρύνουν τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «ο τρόπος με τον οποίο ο κατηγορούμενος σκότωσε τον Γιώργο Μαυρομμάτη ήταν όχι μόνο απαράδεκτος, και αδικαιολόγητος αλλά μανιασμένος, βάναυσος, κτηνώδης, αποτρόπαιος και απάνθρωπος.

Στη συνέχεια και αφού πήρε από τις τσέπες του θύματος 50 ευρώ, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να κάψει τον ηλικιωμένο για να εξαφανίσει τα ίχνη του, ξέροντας καλώς πως έπρεπε να λειτουργήσει για να μειώσει τις πιθανότητες εντοπισμού και σύλληψης του».

 
Ο 22χρονος, τιμωρήθηκε στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ως εξης:  Ανθρωποκτονία 20 χρόνια, εμπρησμό 8 χρόνια. Διάρρηξη 5 χρόνια, ληστεία 5 χρόνια, 4χρόνια ληστεία σε βάρος 96χρονης. με τις ποινές να συντρέχουν.
 
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς του 22χρονου, αλλά και συγγενείς του παππού Κόκου ο οποίος ήταν γνωστός σε όλη τη Λάρνακα. 
 
Σημειώνεται κατά τη δικαστική διαδικασία, σημειώθηκαν προπηλακισμοί σε βάρος δημοσιογράφων από τους συγγενείς του 22χρονου.