Καμία σχέση με την υπόθεση ξεπλύματος σχεδόν Є8 εκατ. υποστηρίζει πως έχει ο 43χρονος από την Ουκρανία, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που παραλάμβανε τα χρήματα από την 31χρονη συγκατηγορούμενη του στη δίκη, που θα ξεκινήσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας στις 17 Απριλίου.

Χθες ο 43χρονος, που έχει εταιρεία στη Λεμεσό, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου ν’ αποφασιστεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Μαρίνος Καούλλας και Αντώνης Δημητρίου, ζήτησαν όπως αφεθεί ελεύθερος. Όπως υποστήριξαν ο 43χρονος δεν ενέχεται στην υπόθεση, υποδεικνύοντας πως εάν είχε πρόθεση να διαφύγει δεν θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στην Αστυνομία.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αστυνομία, όταν ενημερώθηκε πως αναζητείτο το πρόσωπο που παρέλαβε χάρτινο κιβώτιο από την 31χρονη την 1η Μαρτίου. Το κιβώτιο φέρεται να περιλάμβανε χρήματα και να έπεσε από τους επιβαίνοντες στη μοτοσικλέτα, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε η Ουκρανή, τη λήστεψαν στη Λεμεσό αρπάζοντάς της ποσό Є420.000.

Η παράδοση του κιβωτίου είχε καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του 43χρονου το επίμαχο βίντεο προβλήθηκε χθες στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος παραδέχεται μεν πως παρέλαβε το κιβώτιο από την 31χρονη Ουκρανή, ισχυρίζεται δε πως περιείχε ρούχα και άλλα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία ακολούθως παρέδωσε στον σύζυγό της.

Έπειτα από πολύωρη διαδικασία το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση των δικηγόρων του Ουκρανού και διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση, στη βάση της κατάθεσης της συγκατηγορούμενής της, η οποία ανέφερε πως τα χρήματα που έφερνε σταδιακά από τον περασμένο Αύγουστο στην Κύπρο τα παρέδιδε στο ίδιο πρόσωπο. Οι συνήγοροί του προτίθενται, όπως ανέφεραν στον «Φ», να υποβάλουν έφεση επί της απόφασης του Δικαστηρίου. Σημειώνεται πως ο 43χρονος αντιμετωπίζει 40 κατηγορίες  για συνομωσία προς καταδολίευση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως η 31χρονη έφτασε στη χώρα μας 20 φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι την 1 Μαρτίου του 2024 μεταφέροντας το συνολικό ποσό των Є7.832.300.