Ένοχο έκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τον 25χρονο οδηγό, ο οποίος προκάλεσε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κρίσιμα και να υποκύψει στα τραύματά της η 19χρονη φοιτήτρια Μαριλένα Περικλέους. Το θύμα ήταν επιβάτης σε όχημα που οδηγούσε τότε 20χρονος στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

 Το Δικαστήριο με απόφαση του έκρινε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία, τον 25χρονο κατηγορούμενο οδηγό που προκάλεσε το φοβερό τροχαίο. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τα αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης, της αυξημένης ταχύτητας, δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή να προκαλέσει βλάβη σε οποιονδήποτε πρόσωπο και της παράνομης προσπέρασης. Κατηγορίες τις όποιες αρνήθηκε ένοχη. Ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία ωστόσο τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

 Το Δικαστήριο μετά και την καταδικαστική απόφαση, όρισε νέα δικάσιμο για μετριασμό της ποινής. Σημειώνεται ότι η δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, αθώωσε τον κατηγορούμενο στη δεύτερη κατηγορία που αφορά την ταχύτητα. Κατά την ακροαματική διαδικασία, κλήθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας οποίοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο, ως αξιόπιστοι. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ήταν αυτόπτες μάρτυρες του φοβερού δυστυχήματος. Την υπόθεση χειρίστηκε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, η δημόσια κατήγορος Κωνσταντίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 23.50 το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιουλίου 2020, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο τότε 20χρονος με συνεπιβάτες τις δύο 19χρονες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσπέρασμα σε σημείο που απαγορεύεται. Αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση με το εξ’αντίθετου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τρία νεαρά πρόσωπα.

Η άτυχη Μαριλένα Περικλέους, η οποία κάθονταν στα πίσω καθίσματα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Είχε υποστεί βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υπαραχνοειδή αιμορραγία, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, ρήξη πνεύμονα, σπλήνας και διαφράγματος. Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 Με τον θάνατο της, η άτυχη Μαριλένα χάρισε ζωή σε τρεις ασθενείς. Η οικογένεια της προβαίνοντας σε μία πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, αφού ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί δεν μπορούσε να σωθεί, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της.