Αύριο στις 10.30 το πρωί, έχει οριστεί η πρώτη εμφάνιση στο δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα, σε σχέση με την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, για τον 82χρονο ο οποίος καταδικάστηκε σε άμεση ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων, επειδή πυροβόλησε τον επίδοξο κλέφτη που εισήλθε εντός της περιουσίας του. Κατά την αυριανή διαδικασία αναμένεται να δοθούν σχετικές οδηγίες και ακολούθως να οριστούν αγορεύσεις.

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το philenews, ο 82χρονος έλαβε εξιτήριο την περασμένη Παρασκευή μετά από 14 ημέρες νοσηλείας στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κελί στα αστυνομικά κρατητήρια της ΑΔΕ Λεμεσού, όπου παραμένει εκεί μέχρι σήμερα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, ο 82χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

Το αίτημα των δικηγόρων του 82χρονου, Μαρίας Νεοφύτου και Αντώνη Αντωνίου, για σύντομη εκδίκαση έχει γίνει αποδεκτό, με το Εφετείο να ορίζει για αύριο την πρώτη εμφάνιση. Στην πολυσέλιδη ειδοποίηση έφεσης, οι δικηγόροι του 82χρονου προσέβαλαν την απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού) θεωρώντας ότι η επιβληθείσα ποινή δεν ήταν η αρμόζουσα υπό τις περιστάσεις. Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι έπρεπε να γινόταν αποδεκτό το αίτημα ποινής με αναστολή, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες. Προσβάλλοντας την πρωτόδικη απόφαση, αναφέρονται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 82χρονος, την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεγονότα, τις προσωπικές του συνθήκες αλλά και την ηλικία του.

Κατά την αυριανή διαδικασία αναμένεται να διαφανούν και οι προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας για το τι θα πράξει σε σχέση με την έφεση. Εάν δηλαδή θα υποστηρίξει την αναστολή της επιβληθείσας ποινής στον 82χρονο ή θα τηρήσει την ίδια στάση και θα στηρίξει την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου.