Καταγγελία στην Αστυνομία για απόσπαση χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων οδήγησε στη σύλληψη 34χρονου στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα στις 20/4/24 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού από αλλοδαπό ότι στις 17/4 μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης εντόπισε ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε, μέσω άλλου προσώπου επικοινώνησε με τον αριθμό τηλεφώνου, που ειχε η αγγελία, και συνομίλησε με ένα πρόσωπο, το οποίο τον παρέπεμψε σε αλλο πρόσωπο και επικοινώνησε με τρίτο προσωπο και διευθέτησαν συνάντηση με τον υποτιθέμενο ενοικιαστή /ιδιοκτήτη στον χώρο του διαμερίσματος Λεμεσό.

Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε μετέβη εκεί με αλλα συγγενικά του πρόσωπα, όπου συνάντησαν πρόσωπο αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος του συστήθηκε ως συνεργάτης του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και αφού συμφώνησαν, ο παραπονούμενος έδωσε το ποσό των 2800 ευρώ, που αφορούσε ενοίκια δύο μηνών και άλλα έξοδα.

Στις 18/4 ο πραγματικος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος διαπίστωσε οτι ο παραπονούμενος μαζί με αλλα συγγενικά του προσωπα εγκαταστάθηκαν στο διαμέρισμά του και αφού διαπιστώθηκε οτι εξαπατήθηκαν, εγκατέλειψαν την οικία.

Στις 26/4 ο παραπονούμενος φέρεται να εντόπισε στην ιδια πλατφόρμα νέα αγγελία που αφορά τα ίδια στοιχεία και διευθέτησε νέα συνάντηση.

Οταν συναντήθηκαν ο ύποπτος ηλικίας 34 ετών φέρεται να τράπηκε σε φυγή, ανακόπηκε απο τον παραπονούμενο και στην συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία.

Ο ύποπτος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσου οπου ανακρινόμενος προέβηκε σε διαφόρους ισχυρισμούς οι ποιοι διερευνώνται. Συνελήφθει με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπο κράτηση.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.