Επεφύλαξε την απόφασή της η Επαρχιακός Δικαστής Μαρία-Άννα Στυλιανού σε σχέση με το αστυνομικό αίτημα προσωποκράτησης των εννέα υπόπτων για την απόπειρα φόνου σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») που σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη.

Η απόφασή της θα ανακοινωθεί αύριο Κυριακή νωρίς το απόγευμα.

Προηγήθηκε μακρά σε διάρκεια διαδικασία που συνοδεύτηκε από αίτημα δυο συνηγόρων υπεράσπισης για εξαίρεση της Δικαστού, επειδή είχε κληθεί να αποφασίσει και για τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων. Οι δυο δικηγόροι ήγειραν ζήτημα «αντικειμενικής αμεροληψίας».

Μετά από διακοπή και έκδοση απόφασής της Δικαστού, με την οποία απέρριψε το πιο πάνω αίτημα, η διαδικασία συνεχίστηκε με την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, Γιάννου Γιαννακού (δεν αναγνώστηκε το αίτημα στο Δικαστήριο). Ακολούθησε αντεξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης και αγορεύσεις από πλευράς τους.

Η Δικαστής, αφού ολοκληρώθηκαν οι πιο πάνω διαδικασίες, λίγο μετά τις 21:00 επεφύλαξε την απόφασή της για αύριο. Να σημειωθεί ότι οι ύποπτοι προσήχθησαν στο Δικαστήριο από τις 14:30.

Οι εννέα συλληφθέντες είναι ύποπτοι μεταξύ άλλων για αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρα φόνου, καθώς και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου.

Τρεις εκ των συλληφθέντων είναι Ελληνοκύπριοι, ένας κατάγεται από τη Ρουμανία, ενώ οι υπόλοιποι είναι αραβικής καταγωγής.

Για τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν οι δικηγόροι Αγαθοκλής Κορέλλης (1ος και 4ος ύποπτος), Βίκτωρας Ακάμας (1ος), Στέλιος Χριστοδούλου (2ος), Σάββας Μάτσας (3ος), Νίκος Κορομίας (7ος), Αλέξανδρος Σαουρής (8ος ύποπτος).