Η συμμετοχή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας δεν μπορεί να γίνει, για καθαρά νομικούς και όχι πολιτικούς λόγους, ανέφερε στο Τρίτο η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Επισήμανε πως προτίθεται να προωθήσει ενέργειες που θα ενισχύσουν την θεσμοθετημένη συμμετοχή των γιατρών του ΠΙΣ, στην επιστημονική επιτροπή του ΟΑΥ.

Σημείωσε επίσης ότι οι προτάσεις που θα προωθεί η εν λόγω επιτροπή, θα είναι δεσμευτικές για το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ, σε θέματα επιστημονικού και όχι οικονομικού χαρακτήρα.

Παράλληλα η κυρία Κανάρη τόνισε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, έχει δημιουργηθεί πλάνο σχεδιασμού, με ενέργειες που θα βελτιώσουν το ΓΕΣΥ.

Το εν λόγω πλάνο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία μελών του ΟΚΥΠΥ, του ΟΑΥ και του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για εκπροσώπηση του ΠΙΣ στον ΟΑΥ, απαντά ο ΠΙΣ

 Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για εκπροσώπηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, δήλωσε από πλευράς του ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ, Γιώργος Μιλτιάδους.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι με τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ο ΠΙΣ θα επιχειρήσει να βελτιώσει το ΓΕΣΥ και όχι να αλλάξει τη φιλοσοφία του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ο κύριος Μιλτιάδους τόνισε επίσης ότι ο ΠΙΣ θα έχει συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με στόχο την προώθηση της πρότασης του.