Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

Ερώτηση

Σας παρακολουθώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση εδώ και καιρό και πάντα μου άρεσε το χαμογελαστό σας πρόσωπο. Βλέπω ένα ψυχολόγο τώρα αλλά δεν με βοηθά. Είμαι 32 χρόνων και κάθε πρωί που βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Μισώ τον εαυτό μου! Είμαι μια αποτυχία! Δεν αξίζω!

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Με μισώ!

ΔΠ – Λεμεσός

Απάντηση

Αγαπητή ΔΠ

Σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου και την τόσο μεστή σου τοποθέτηση. Κατανοώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και θέλω να σε συγχαρώ για το θάρρος που έδειξες ανοίγοντας τον εαυτό σου για να μοιραστείς τα συναισθήματά σου.

Όλοι μας βιώνουμε περιόδους αμφισβήτησης και κατάρριψης του ίδιου του εαυτού μας. Είναι φυσιολογικό και μέσα στα πλαίσια της αυτογνωσίας, αυτό με βοηθά να βελτιωθώ.

Το πρώτο που θέλω να σου πω είναι ότι είσαι μια υπέροχη δημιουργία του Δημιουργού! Είσαι Μοναδική και Υπέροχη! Είσαι άπλετο φως! Είσαι Αγάπη!

Απλά τα σκέπασες όλα αυτά τα υπέροχα σου χαρακτηριστικά με πέπλα απελπισίας και μίσους! Είναι καιρός να ζητήσεις επιπρόσθετη βοήθεια για να βγάλεις όλα αυτά τα μαύρα πέπλα από πάνω σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου δεν αντανακλά πάντα την πραγματική σου αξία.

Βγάζοντας όλα αυτά τα πέπλα απελπισίας από πάνω σου θα σου επιτρέψει να δεις τη ζωή σου καθαρά και με διαύγεια. Φαντάσου να είσαι μέσα σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο και να προσπαθείς να βρεις κάτι. Μόνο όταν φωτίσεις αυτό το δωμάτιο θα μπορέσεις να το βρεις! Οπότε κάνε ότι μπορείς για να φωτίσεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να προχωρήσεις με Αγάπη στη ζωή σου.  

Κανένας δε σε κρίνει τόσο σκληρά όσο εσύ! Μάθε να συγχωράς τις ατέλειες σου και σταμάτα να κρίνεις τον εαυτό σου τόσο σκληρά! Επίσης διάβασε το άρθρο μου πως να αγαπάς τον εαυτό σου

Η ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνεις είναι σημαντική, αλλά αν νιώθεις ότι δεν είναι αρκετή, θα ήταν καλή ιδέα να εξετάσεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις τη συζήτηση με κάποια άλλη ειδικό.

Επίσης, δεν πρέπει να φοβάσαι να μοιραστείς αυτά που αντιμετωπίζεις με τους ανθρώπους που αγαπάς, όπως φίλους ή οικογένεια. Η υποστήριξη από τον περίγυρο σου είναι πολύτιμη.

Ο κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει τον δικό του ρόλο να παίξει, όπως και εσύ! Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες να προσφέρουμε. Ο κόσμος χρειάζεται το δικό σου ταλέντο που μόνο ΕΣΥ έχεις να δώσεις στον κόσμο. Μέσα από την διαδικασία αυτογνωσίας θα ανακαλύψεις τα ιδιαίτερα σου ταλέντα και δεξιότητες, για να μπορείς να τα προσφέρεις και εσύ στο σύνολο. Όλη η ανθρωπότητα είναι σαν ένα παζλ. Για να συμπληρωθεί το παζλ χρειάζονται όλα τα κομμάτια, αλλιώτικα θα μείνει ατέλειωτο!

Σκέψου επίσης να εξερευνήσεις δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν και σου προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία θετικών εμπειριών και στην αναβάθμιση της διάθεσής σου. Μέσα απ’ αυτές τις δραστηριότητες θα δημιουργήσεις και καινούργιες φιλίες. Η κοινωνικοποίηση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια διαφορετική αντίληψη του εαυτού σου.

Πίστεψε στον εαυτό σου και προχώρα. Εξερεύνησε πτυχές του εαυτού σου που έκρυψες εδώ και χρόνια. Βγάλε την Βασίλισσα που είσαι στην επιφάνεια! Το αξίζεις!

Θυμήσου, είσαι πολύτιμη και αξίζεις την αγάπη και την ευτυχία. Μην στερήσεις άλλο το δικαίωμα του εαυτού σου να για ευτυχία και εσωτερική γαλήνη.  Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια και να εξερευνήσεις διάφορες πηγές υποστήριξης. Είμαι εδώ για να ακούσω και να βοηθήσω όσο μπορώ. Στείλε μου μήνυμα αν θέλεις να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Και πάντα να θυμάσαι πόσο σημαντική και σπουδαία είσαι!

Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου με αγάπη και σεβασμό  για τον εαυτό σου.  Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.
Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi