Κατά του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και του ΔΗΣΥ με φόντο τους διορισμούς μελών στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), τοποθετήθηκε και η Κίνηση Καθηγητών της ΟΕΛΜΕΚ, «ΑΛΛΑΓΗ», η οποία ως γνωστόν πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Κάνοντας λόγο για «ατοπήματα» τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του ΔΗΣΥ, η «ΑΛΛΑΓΗ» σημειώνει ότι η 40χρονη ιστορία και οι αγώνες της, της επιβάλλουν να μη σιωπά μπροστά «σε λανθασμένες και απαράδεκτες ενέργειες ασχέτως από που προέρχονται». 

Σημειώνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία διορισμού πάσχει από μια σειρά ατοπημάτων και παραδοξοτήτων, εκ των οποίων οι κυριότερες είναι:

>> Ο διορισμός του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, με τον οποίο ο εκπαιδευτικός κόσμος ήρθε το 2018 σε μετωπική σύγκρουση. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίδραση στον διορισμό Χαμπιαούρη στην ΕΕΥ

 

>> Αποκλεισμός ατόμων που προέρχονται από τη Μέση Εκπαίδευση. Η «ΑΛΛΑΓΗ» σημειώνει ότι «το ίδιο έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά τον διορισμό των μελών της ΕΕΥ και το 2016. Μια ακατανόητη συμπεριφορά του Προέδρου, αλλά και του κυβερνώντος Κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πολύ συχνά και οι δυο επικαλούνται τον Γλαύκο Κληρίδη, τις πολιτικές του και την πολιτική πρακτική του. Ο Γλαύκος Κληρίδης γνώριζε και κατόρθωνε να κρατά ισορροπίες στον διορισμό των μελών της ΕΕΥ, όπως φαίνεται και στους διορισμούς του 1998». 

>> Τονίζεται επίσης ότι «είναι εμφανές ότι ένα από τα κριτήρια που τέθηκαν στους διορισμούς των μελών της ΕΕΥ από τους διορίζοντες ήταν η εργασιακή εξασφάλιση κάποιων, οι οποίοι μάλιστα έχουν εξασφαλισμένες δύο και τρεις συντάξεις. Αλλοίμονο αν η ΕΕΥ είναι ένας χώρος επαγγελματικής και μισθολογικής αποκατάστασης». 

>> Ο μη διορισμός γυναίκας στην ΕΕΥ είναι ακατανόητος, σημειώνεται στην ανακοίνωση.