Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου για μετριασμό της ποινής του, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η πολύκροτη δίκη στην οποία κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη μαθήτρια το 1981.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, ζήτησε από το Δικαστήριο όπως επιβληθεί ποινή με αναστολή στον 84χρονο κατηγορούμενο, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και του χρόνου που παρήλθε από το επίδικο περιστατικό.

Μετά το πέρας της αγόρευσης, το Δικαστήριο ανέφερε πως θα ανακοινώσει την ποινή στον Μητροπολίτη την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 11:30 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως στις 15 Μαΐου με μια ιστορική απόφαση καταπέλτη, η δικαστής το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, δικαίωσε την 57χρονη σήμερα παραπονούμενη κρίνοντας ένοχο τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοχος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου για την άσεμνη επίθεση

Σημειώνεται πως στις 13 Ιουνίου συνέρχεται και η Ιερά Σύνοδος προκειμένου ν’αποφασίσει ποια ποινή θα επιβάλει στον Μητροπολίτη. Η Ιερά Σύνοδος έχει τρεις επιλογές, είτε να τον καθαιρέσει, είτε να τον θέσει σε επ’ αόριστο αργία, είτε να αποφασίσει τον εγκλεισμό του σε κάποιο Μοναστήρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μοιραίο λάθος και τα στοιχεία που έκαψαν τον τέως Κιτίου