Η μεγάλη παραγωγή του σταθμού που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών κάθε Κυριακή βράδυ επιστρέφει με το 12ο επεισόδιο. Ο 50χρονος δημοσιογράφος συνεχίζει να καταγράφει μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου το καλοκαίρι του 1974.

Μεταξύ αυτών, ο Μάικλ Κούρτης, επιδιώκει να μιλήσει και με τη Χριστίνα. Μια μητέρα που έχασε τον πρωτότοκο γιο της κατά τον βομβαρδισμό της Αμμοχώστου από τις τουρκικές δυνάμεις. Παρότι πέρασαν πέντε δεκαετίες, εκείνη ελπίζει πως το μωρό της επιβίωσε και πιστεύει πως κάποια μέρα θα τον ξαναδεί. Εκείνο που αγνοούν αμφότεροι, είναι πως ο Μάικλ είναι ο χαμένος της γιος και πως η μοίρα τους έφερε και πάλι κοντά με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ.

Πατέρας και γιος συναντήθηκαν τυχαία στο Λονδίνο

Πριν ακόμη οδηγηθούμε στην μεγάλη κάθαρση, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πόσο κοντά βρέθηκαν οι βιολογικοί γονείς του Μάικλ στον χαμένο τους γιο.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αντρέας και η Χριστίνα Σέκερη έχουν ξεκινήσει να χτίζουν και πάλι τη ζωή τους, στην ελεύθερη πια Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή. Ενώ εκείνη και ο πατέρας της βάζουν τα θεμέλια της φάρμας, ο Αντρέας φεύγει στο Λονδίνο προκειμένου να σπουδάσει Νομική.

Σε ένα flashback από το παρελθόν, ο φοιτητής Αντρέας συναντά στην Αγγλία τυχαία τον ενός έτους Μάικλ. Φυσικά, ο νεαρός Κύπριος δεν υποψιάζεται πως το μωρό που βλέπει είναι ο χαμένος του γιος που μεγαλώνει πλέον με τη θετή του οικογένεια.

Αποκαλύψεις φέρνουν τον Μάικλ πιο κοντά στην αλήθεια

Στα επεισόδια του β΄ κύκλου, ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης) έρχεται αντιμέτωπος με μια αποκάλυψη που θα αλλάξει όλη του την κοσμοθεωρία. Για χρόνια, η θετή του μητέρα, η Σοφία, του είχε αποκρύψει το γεγονός πως είναι υιοθετημένος. Άλλωστε, ο τηλεθεατής γνωρίζει καλά πως εκείνη ήξερε πως οι γονείς του είχαν επιβιώσει της τουρκικής εισβολής και τον αναζητούσαν.
Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, η αδερφή της Σοφίας, Μαίρη, αγανακτισμένη από την επιμονή της να μην μιλά στον γιο της αναλαμβάνει δράση. Αποκαλύπτει στον ανιψιό της πως είναι υιοθετημένος, θέτοντας σε κίνηση μια αλληλουχία εξελίξεων που θα οδηγήσουν τον Μάικλ στην αλήθεια.

Η Famagusta ολοκληρώνεται το φθινόπωρο

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου έφεραν στην οθόνη του MEGA μία σειρά 24 επεισοδίων, το «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, που θα μας συγκινήσει.

Πλαισιωμένη από ένα λαμπερό καστ καταξιωμένων, αλλά και νεότερων ηθοποιών, η δραματική σειρά του MEGA, έρχεται να φωτίσει τον πόνο χιλιάδων Κυπρίων που έχασαν τη γη τους, τα σπίτια τους και κυρίως τους δικούς τους ανθρώπους. Σε μια αριστοτεχνική αλληγορία, ο πυρήνας της σειράς Famagusta, συνοψίζεται στην εξής φράση: Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία, αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Ο γ’ και τελευταίος κύκλος της Famagusta αναμένεται να προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο MEGA. Μη χάσετε απόψε, στις 22:40, το νέο επεισόδιο της σειράς.