Ελεύθερη μέχρι την αποπεράτωση των ερευνών αφέθηκε μετά από οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας η 42χρονη ρωσίδα μητέρα της 10χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στην πισίνα της έπαυλης στον Κόλπο των Κοραλλίων στις 20 Ιουλίου, κατά τις διακοπές της οικογένειας.

Μια ημέρα πριν την εκπνοή του διατάγματος κράτησης της για έξι ημέρες, η Αστυνομία απέστειλε στη Νομική Υπηρεσία τον φάκελο για περαιτέρω οδηγίες. Βάσει αυτών, χρειάζονται κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να οριστικοποιηθεί η θέση της κατηγορούσας αρχής και μετά από αυτό δόθηκαν οδηγίες όπως η 42χρονη αφεθεί ελεύθερη μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Με βάση τις συμπληρωματικές επιστημονικές εξετάσεις που ζητήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν τελικά θα ασκηθεί ποινική δίωξη της μητέρας ή όχι.

Το 10χρονο κοριτσάκι έχασε την ζωή του μέσα στην πισίνα της έπαυλης που διέμενε με τη μητέρα της για τις διακοπές τους στην Πάφο. Την επίμαχη ώρα, σύμφωνα με τις έρευνες, η μητέρα ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο υπνοδωμάτιο της, εμφανώς σε κατάσταση μέθης, αφήνοντας το κοριτσάκι ανεπιτήρητο.

Η 10χρονη εντοπίστηκε από φιλικό ζεύγος της μητέρας της, που είχε μεταβεί στην έπαυλη, στον πάτο της πισίνας και αυτοί ενημέρωσαν τις αρχές. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού επήλθε από πνιγμό μέσα στο νερό.