Στις Κεντρικές Φυλακές βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα 49χρονος από τη Λεμεσό, ο οποίος καταδικάστηκε σε άμεση ποινή φυλάκιση ενός έτους μετά από παραδοχή στο αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση με φόντο τις κομματικές πεποιθήσεις του κατηγορούμενου και πλέον καταδικασθέντα και του θύματος, που έλαβε χώρα την παραμονή του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών του 2018, με υποψηφίους τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.

Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια. Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πριν από περίπου 15 ημέρες και καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος του συνταξιούχου. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 5 χρόνια από το επίδικο επεισόδιο, το Δικαστήριο δεν χαρίστηκε στον κατηγορούμενο και τον έστειλε φυλακή, στέλνοντας παράλληλα και τα ανάλογα μηνύματα προς άλλους επίδοξους παραβάτες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 69χρονος τότε συνταξιούχους είχε μεταβεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, μια ημέρα πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, για να παραγγείλει φαγητό από σουβλατζίδικο στο οποίο ήταν και τακτικός πελάτης. Τότε, ο ιδιοκτήτης και πλέον καταδικασθέντας, ρώτησε τον 69χρονο ποιον υποψήφιο θα ψήφιζε, με τον τελευταίο να του απαντά τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά. Στο άκουσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ξέσπασε λογομαχία με τον ιδιοκτήτη και υποστηρικτή του Αναστασιάδη να γίνεται έξαλλος, να γρονθοκοπά και να κλωτσά στο πρόσωπο τον συνταξιούχο. Ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος και ο σουβλιτζής συνέχιζε να τον κλωτσά ακόμη.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τα γεγονότα, ο ιδιοκτήτης άρπαξε και πέταξε έξω από το κατάστημα του, τον συνταξιούχο. Από την επίθεση το θύμα υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σπάσιμο τεσσάρων πλευρών, σχισίματα και μώλωπες ενώ νοσηλευόταν για μέρες σε σοβαρή κατάσταση στο χειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.