Σε μόλις οκτώ μήνες εντοπίστηκαν 17 άστεγοι άνθρωποι σε γειτονιές του δήμου Λευκωσίας από κοινωνικούς λειτουργούς του δρόμου, στο πλαίσιο του έργου Street Work (ΣΤΕΚΙ) του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας.

Πρόκειται για δύο γυναίκες και 15 άνδρες, οι οποίοι ζούσαν στο δρόμο μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιουνίου 2023. Σε συνεργασία με τις ΥΚΕ αλλά και με εθελοντές, οι άνθρωποι αυτοί στεγάστηκαν προσωρινά σε καταλύματα.

Ένα άτομο επέστρεψε στην πατρική του οικία, δύο έχουν προβεί σε ενοικίαση διαμερισμάτων, δύο διασυνδέθηκαν με τους συγγενείς τους και τους φιλοξένησαν, ένα εντάχθηκε στην Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη για απεξάρτηση από ουσίες.

Παράλληλα, βοηθήθηκαν 39 άτομα που αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και εμπεριέχονται στις ομάδες στόχου του προγράμματος. Όπως για παράδειγμα μονογονεϊκή οικογένεια με έξι ανήλικα παιδιά, στην οποία εξασφαλίστηκαν οι ανάγκες σε τρόφιμα και ρούχα, η διασύνδεση με δομές υγείας και με το υποστηρικτικό δίκτυο του Πολυδύναμου Κέντρου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικτύωσης «ΣΤΕΚΙ» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Λευκωσίας.