Δίκαια και λογικά χαρακτηρίζει η ΟΕΛΜΕΚ τα αιτήματα τόσο της Επιτροπής Συμβασιούχων και Αντικαταστατών (Διοριστέων), όσο και του Συνδέσμου Διορίσιμων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, ενόψει της πλήρους εφαρμογής της νομοθεσίας για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔ), το 2027.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση των καθηγητών αναφέρει ότι στηρίζει τα αιτήματα των δύο αυτών φορέων και έπειτα από συναντήσεις μαζί τους αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

>> Η διεκδίκηση της διασφάλισης του εργασιακού μέλλοντος των εκπαιδευτικών που θα έχουν αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στη Δημόσια Εκπαίδευση προ του 2027 (συμβασιούχων/αντικαταστατών), η ακριβής έκταση της οποίας θα συμφωνηθεί και θα καθοριστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

>> Βελτίωση του ΝΣΔ, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό, δίκαιο και βιώσιμο. Πρώτη και άμεση διόρθωση πρέπει να είναι η στατιστική επεξεργασία της βαθμολογίας των υποψηφίων να γίνεται μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για την επιτυχία ή αποτυχία των υποψηφίων. Σκοπός της επεξεργασίας αυτής πρέπει να είναι μόνο η κατάταξη των επιτυχόντων υποψηφίων στον Κατάλογο των Διορισίμων.