Πολίτης έπιασε στα πράσα όχημα βαν εταιρείας που εκδίδει εξώδικα για υπερβολική ταχύτητα, να… πετάει χαμηλά.

Συγκεκριμένα, το υπό αναφορά βαν κινείτο με ταχύτητα πέραν των 140 χιλιομέτρων, από 100 χιλιόμετρα που είναι το ανώτατο όριο. Ακόμη και με το «σκόντο» που γίνεται στους οδηγούς, το συγκεκριμένο βαν κινείτο με ταχύτητα περίπου 20-30 χιλιόμετρα (ίσως και περισσότερα) από το χαριστικό όριο των περίπου 120 χιλιομέτρων για το οποίο η τροχαία «κλείνει τα μάτια».

Ο οδηγός που μας έστειλε το σχετικό βίντεο, ανέφερε ότι ταξίδευε με ταχύτητα μικρότερη των 120 χιλιομέτρων, έχοντας και την έγνοια των οχημάτων με τις κάμερες, οπόταν ξαφνικά αντελήφθη ότι τον προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα όχημα, το οποίο προ εκπλήξεως διαπίστωσε (όπως φαίνεται και από το βίντεο) ότι επρόκειτο για βαν εφοδιασμένο με κάμερες για υπερβολική ταχύτητα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ανέπτυξε ταχύτητα για να δει «πού το πάει» ο οδηγός του βαν, οπόταν το μιλίμετρο του έδειξε 140 χιλιόμετρα. «Έτρεχα 140 και δεν τον έφτανα», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός.

Σε σχετική παρατήρηση του «Φ», αναγνώρισε ότι υπερέβη και ο ίδιος το όριο ταχύτητας και πρόσθεσε: Το έκανα απλώς για να δείξω, πως κάποιοι που ανέλαβαν να εφαρμόζουν τον νόμο τον παραβιάζουν, την ίδια στιγμή που απαιτούν από τον πολίτη να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και να κινείται στα προκαθορισμένα όρια.

Υπενθυμίζεται, πως το όριο ταχύτητας δικαιούνται να παραβιάζουν η Αστυνομία, ο Στρατός, η ΚΥΠ, η Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα.