Προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες και τις αναφορές γονέων ότι τα βρέφη τους μετά την παραλαβή τους από παιδοκόμο έφεραν σημάδια στο πρόσωπό τους

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι εκτός από τις δύο καταγγελίες που είχαν γίνει, η μια πέρσι και η άλλη φέτος, ενδέχεται να υπάρξει και τρίτη. Ήδη οι γονείς παιδιού που είχε εμφανή σημάδια κατά την παραλαβή του από την οικία της παιδοκόμου προσεγγίστηκαν από την ανακριτική ομάδα η οποία συστάθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας και κατά πάσα πιθανότητα να υποβάλουν καταγγελία.

Οι γονείς του παιδιού αυτού είχαν αναφέρει το περιστατικό στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στην Αστυνομία αλλά δεν θέλησαν να προβούν σε καταγγελία.

Όσον αφορά στο τέταρτο περιστατικό και γι’ αυτήν την περίπτωση έγινε επαφή με τους γονείς και αναμένονται οι αποφάσεις τους. Οι υποθέσεις αυτές έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας γιατί τα παιδιά δεν είναι σε θέση να δώσουν κατάθεση, γι’ αυτό και όλο το βάρος δίνεται στην κατάθεση των γονέων, στις εκθέσεις των γιατρών και μετά στα όσα θα ισχυριστεί η εμπλεκόμενη παιδοκόμος.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ θα ξαναδούν σύντομα τους γιατρούς που εξέτασαν τα βρέφη για να φανεί κατά πόσον μπορούν να προσδιορίσουν τον τρόπο που προκλήθηκαν τα σημάδια στα παιδιά, αν δηλαδή είναι από πτώση, ατύχημα, τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο. Αυτό που εξετάζεται επισταμένα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά γι’ αυτό και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξακριβωθεί πως συνέβαιναν. Από την άλλη υπάρχει η εκδοχή ότι τα βρέφη δεν έχουν αυτοέλεγχο και γι’ αυτό μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Πάντως, σημειώνεται, πως με την ολοκλήρωση των ερευνών, όλο το μαρτυρικό υλικό θα αξιολογηθεί δεόντως από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, πριν ληφθεί η απόφαση για την τελική έκβαση των υποθέσεων αυτών. Πριν οι φάκελοι διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, αναμένεται ότι θα κληθεί στο ΤΑΕ και η εμπλεκόμενη παιδοκόμος ώστε να δώσει τις δικές της εξηγήσεις.

Έρευνα για τα περιστατικά αλλά και το μεγάλο χρονικό διάστημα.