Από σήμερα, η Λατινική Καθολική Εκκλησία της Κύπρου έχει επίσημα τον δικό της Επίκουρο Επίσκοπο.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αναβάθμιση της Λατινικής Καθολικής Εκκλησίας της Κύπρου καθώς ιστορικά διοικείτο από έναν Πατριαρχικό Βικάριο που τυπικά υπάγεται στη δικαιοδοσία του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η ανακοίνωση έγινε στην έδρα του Λατινικού Πατριαρχικού Βικαριάτου στη Λευκωσία, παρουσία του Σεβασμιότατου Mauro Lalli και του Λατίνου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Καρδινάλιου Pierbattista Pizzaballa. Την Κυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος.

Ο νεοδιορισθείς Βοηθός Επίσκοπος του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο είναι ο Bruno Varriano.

Γεννημένος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Επίκουρος Επίσκοπος Bruno Varriano απέκτησε το πτυχίο του στη Θεολογία και χειροτονήθηκε ιερέας στις 30 Αυγούστου 1997.

Συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα με δίπλωμα στη Βιβλική Εκπαίδευση από το Studium Biblicum Franciscanum στην Ιερουσαλήμ το 2002. Ακολούθως, το 2004, απέκτησε πτυχίο Πνευματικής Θεολογίας από το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Antonianum.

Το 2011, ο ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Salesian.

Κατά την ίδια περίοδο, ασχολήθηκε με εξειδικευμένες σπουδές στην Ψυχοτραυματολογία στο LUMSA της Ρώμης και στο Policlinico Gemelli της Ρώμης.

Από το 2013 έως το 2022, ανέλαβε το ρόλο του Φύλακα της Μονής της Ναζαρέτ και Πρύτανη του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού και του Αγίου Ιωσήφ. Επιπλέον, από το 2016 έως το 2022, υπηρέτησε ως μέλος του διακριτικού σώματος των Αγίων Τόπων.

Ο διορισμός του Bruno Varriano ως Πατριαρχικού Βικάριου για την Κύπρο στις 11 Αυγούστου 2022, υπογραμμίζει την αφοσίωση και τη συμβολή του στην πνευματική κοινότητα.

Στις 11 Αυγούστου 2022, διορίστηκε Πατριαρχικός Βικάριος για την Κύπρο.