Ντύθηκε στα λευκά το Τρόοδος μετά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο philenews ο σταθμάρχης Τροόδους Ανδρέας Πρίγκιπας, η χιονόπτωση ξεκίνησε από χθες βράδυ και διήρκησε μέχρι τις 6:00 το πρωί σήμερα, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού σήμερα το πρωί ήταν στα 10 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίγκιπα, αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη σημερινή αργία των Τριών Ιεραρχών σπεύδοντας στο Τρόοδος για να απολαύσουν το κατάλευκο τοπίο. «Η θερμοκρασία που καταγράφεται αυτή την ώρα (11:00) είναι -2 βαθμοί».

Κλειστοί δρόμοι προς το Τρόοδος

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό βίντεο από υδροστρόβιλο στον Πρωταρά

Βροχές και χιόνια στον Πεδουλά

Χιόνια έριξε και στον Πεδουλά, όπως μας αναφέρθηκε από τον κοινοτάρχη του χωριού, Μάριο Θεοχάρους.

«Αυτή την ώρα βρέχει ενώ το πρωί που επισκέφθηκα τα ψηλότερα σημεία της περιοχής υπήρχε χιόνι. Η θερμοκρασία είναι στους 2 βαθμούς ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται σημειωθεί πτώση».

Το χαμηλό βαρομετρικό « Αυγή», θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη

Μέχρι και την Πέμπτη θα μας επηρεάζει το σύστημα «Αυγή», σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο, Ιάσωνα Χριστοδούλου. «Το σύστημα θα φέρει τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά». Υπενθυμίζεται πως, σε ισχύ βρίσκεται η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε από χθες η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, αναμένεται χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο Τρόοδος και κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση. Παράλληλα σημείωσε πως, απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

«Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού,  ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές», κατέληξε.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες