Διαμαρτύρονται οι πολίτες για τις χρεώσεις των προσωπικών τους γιατρών ενώ τα παράπονα για υπολογισμό της τηλεφωνικής επικοινωνίας ως επίσκεψη γίνονται καθημερινά όλο και πιο πολλά.

Όπως ανέφερε στην επιτροπή Υγείας της Βουλής εκπρόσωπος του γραφείου του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ, αρκετοί πολίτες υποβάλλουν παράπονα και για το γεγονός ότι από τη στιγμή που η τηλεφωνική επικοινωνία καταχωρείται ως επίσκεψη, στη συνέχεια όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των επισκέψεων που δικαιούνται κατ’ έτος (ανάλογα με την ηλικία τους) οι προσωπικοί τους γιατροί τους χρεώνουν και πληρώνουν από την τσέπη τους όταν χρειαστεί τελικά να επισκεφθούν τον γιατρό τους.

Τα παράπονα, όπως είπε η εκπρόσωπος του επιτρόπου εποπτείας, «είναι αυξανόμενα ενώ δεν υπάρχει καμία πρόνοια που να ξεκαθαρίζει το ποιος ορίζεται ως «χρόνιος ασθενής» ώστε να εξαιρείται από τον περιορισμό των επισκέψεων όπως καθορίζει η νομοθεσία».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, χρόνιοι ασθενείς, οι οποίοι χρειάζεται να πραγματοποιούν συχνά επισκέψεις στους προσωπικούς τους γιατρούς να υποχρεώνονται, εάν ο γιατρός τους αυτό κρίνει ορθό, να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των γιατρών διευκρίνισαν ότι οι χρεώσεις δεν γίνονται από την πλειοψηφία των προσωπικών γιατρών αν και οι κανονισμός τους το επιτρέπει.

 Ο ΟΑΥ υποστηριζει ότι δεν έχουν καταγραφεί παράπονα από τον οργανισμό για χρεώσεις δικαιούχων από προσωπκούς γιατρόυς ωστόσο αναφέρθηκε ότι προωθείται ρύθμιση ώστε η τηλεφωνική επικοινωνία να καταχωρείται στο λογισμικό ως τέτοια και όχι ως κανονική επίσκεψη.