Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για τη σοβαρή καταγγελία που έφερε στο φως το philenews και άφορα κατ’ ισχυρισμόν κακοποίηση 26χρονης οικοτρόφου από στέλεχος του Ιδρύματος Άγιος Στέφανος.

Έχει ληφθεί ήδη αριθμός καταθέσεων από λειτουργούς και προσωπικό του ιδρύματος ενώ έχουν παραληφθεί και βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του ιδρύματος σε μια προσπάθεια να διαλευκανθεί η υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το καταγγελλόμενο πρόσωπο το οποίο φέρεται να χαστούκισε στο πρόσωπο την 26χρονη οικότροφο, να της τράβηξε τα μαλλιά και να την εξύβρισε, δεν έχει κληθεί ακόμη να δώσει κατάθεση. Αυτό γιατί τα μέλη της Δύναμης που διερευνούν την υπόθεση θέλουν να λάβουν πρώτα μαρτυρίες και καταθέσεις από άλλα πρόσωπα και να έχουν εικόνα τι ακριβώς έγινε. 

Εναντίον του στελέχους του ιδρύματος διερευνάται το αδίκημα της κοινής επίθεσης και της δημόσιας εξύβρισης ενώ έχει απομακρυνθεί άμεσα από τα καθήκοντά του μετά από παρέμβαση του Υφυπουργείου Πρόνοιας.  Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων από πλευράς των ανακριτικών Αρχών, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της 26χρονης, η παραπονούμενη οικότροφος του Ιδρύματος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά από συγκεκριμένο στέλεχος του ιδρύματος το οποίο και κατονόμασε. Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 21/01 εντός του ιδρύματος όταν η 26χρονη είχε προηγουμένως επιθετική συμπεριφορά προς τους φροντιστές, σπάζοντας ένα γυαλί. Για το συμβάν και τη συμπεριφορά της, ενημερώθηκε σχετικά η Διεύθυνση. Ακολούθως το στέλεχος του ιδρύματος εισήλθε στο χώρο όπου φέρεται να άσκησε βία τόσο λεκτική όσο και σωματική.