Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς και ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου για να επιθεωρήσουν την πληγείσα περιοχή από τον ανεμοστρόβιλο στη Γερμασόγεια.

«Από θαύμα έχουμε μόνο υλικές ζημιές και μόνο ένα περιστατικό τραυματισμού», ανέφερε ο δήμαρχος Γερμασόγειας.

Σημείωσε ότι «βρίσκεται στο πόδι» από τα ξημερώματα κι όπως έχει δει έχουν πληγεί 5 6 οικίες. «Έχω μιλήσει με κάποιους και οι περισσότεροι θέλουν να διαμορφώσουν τον χώρο σήμερα και να μείνουν στα σπίτια τους. Αν το πετύχουμε καλώς, αν όχι έχουμε διέξοδο», πρόσθεσε ακολούθως.

Ευχαρίστησε ακόμη τις αρμόδιες υπηρεσίες που βρίσκονται επί ποδός από το πρωί, όπως επίσης και τον Υπουργό Εσωτερικών, Kωνσταντίνο Ιωάννου, που έσπευσε στη Γερμασόγεια. «Είχαμε μια σύντομη σύσκεψη αλλά αποτελεσματική», σημείωσε ο κ. Ξυδιάς.

Από πλευράς του ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι «δυστυχώς ζούμε τις ζημιές που προκαλεί ο ανεμοστρόβιλος. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε απώλεια ανθρώπων, οι υλικές ζημιές αντικαθίστανται». Συμπλήρωσε ότι τα συνεργεία είναι έτοιμα για πλήρη καταγραφή τους.

Σημείωσε ότι «από τον ανεμοστρόβιλο έχει πληγεί η κοιλάδα από τη θάλασσα προς τη Γερμασόγεια και πάνω στην περιοχή του Πανιώτη, που είναι πιο ψηλά στη Γερμασόγεια».

Πρόσθεσε ακόμη ότι άλλες περιοχές, όπως η Φασούλα, έχουν πληγεί από το χαλάζι.