Δυσβάστακτες είναι οι αυξήσεις για ενοικιάσεις ταξί, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες οδηγοί να μένουν άνεργοι, καθώς δεν μπορούν να πληρώνουν πλέον το ενοίκιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ιδιοκτήτες ταξί αυξάνουν το ποσό ενοικίασης από τα 800 στα 1500 ευρώ, δηλαδή ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που πλήρωναν μέχρι στιγμής οι οδηγοί.

Όπως τονίστηκε το θέμα είναι ανθρωπιστικό με αποτέλεσμα κόσμος να μένει άνεργος, με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να ζητούν από τη Βουλή να βρεθούν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα. Παράλληλα, εκ μέρους του Τμήματος Αρχής Αδειών αναφέρθηκε πως προκύπτει θέμα και όσον αφορά τη μεταβίβαση αδειών χρήσης ταξί. Όπως σημειώθηκε υπάρχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι πωλούν 100 χιλιάδες ευρώ άδειες, οι οποίες ίσως παραχωρήθηκαν από το κράτος δωρεάν.

Εκπρόσωπος εταιρείας ταξί στη Λεμεσό σημείωσε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει εξαιτίας της ανάπτυξης που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στη συμπρωτεύουσα. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ταξί και οδηγοί, με αποτέλεσμα αρκετοί να προβαίνουν στην παρανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για αντιμετώπιση της πειρατείας, το οποίο έχει καταθέσει στη Βουλή το Υπουργείο Μεταφορών, προνοεί πρόστιμο ύψους €700 για την πρώτη φορά που θα εντοπιστεί κάποιος να μεταφέρει παράνομα επιβάτες και €1500 απ’ εκεί και πέρα.