Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη (27/2) η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου.

Το δικαστήριο απάντησε αρνητικά, τόσο για κατάθεση από την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη, όσο και για την επανακλήτευση του Υπαστυνόμο Μελή Αντωνίου ο οποίος θα έδινε μαρτυρία σε σχέση με την νέα κατάθεση που είχε προκύψει.

Πριν ξεκινήσει η κατάθεση του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Σάββα Μάτσα, η δικαστής ανέγνωσε την απόφαση της σε σχέση με το χθεσινό αίτημα της οικογένειας Νικολάου.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι της οικογένειας ζήτησαν όπως καταθέσει ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη αφού κατά τη μαρτυρία των δρ. Αγαπητού και Καραγιάννης, προέκυψαν θέματα ιατροδικαστικής φύσεως.

Στην απόφαση της η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου, απέρριψε το αίτημα δικαιολογώντας ότι η κ. Σπανουδάκη δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Τόνισε επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία έχει δίκαιο ότι δεν πρέπει να καταθέσει για τους ίδιους λόγους που δεν κατέθεσε και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης.

Μετά από διακοπή, το Δικαστήριο απάντησε αρνητικά για το αίτημα επανακλήτευσης του Υπαστυνόμο Μελή Αντωνίου, σε σχέση με τη νέα μαρτυρία που δόθηκε στις Αρχές και τη γραπτή κατάθεση ότι πρόσωπο ομολόγησε σε άλλο, ότι χτύπησε και σκότωσε τον Θανάση Νικολάου μαζί με άλλα πρόσωπα τον Σεπτέμβριο του 2005.