Δεν είχε ποτέ αμφιβολία «πως η δικαιοσύνη θα αποδιδόταν», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Κύπριους αρμόδιους και κυρίως τη Γενική Εισαγγελία που προσέγγισε την υπόθεση με «κοινή λογική».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη σημερινή ακρόαση της διαδικασίας υπήρξε ανατροπή στην υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, καθώς η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Μάρω Χαραλάμπους ανέφερε πως ο Βρετανός που ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που τον ενέπλεκε στην υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, απεβίωσε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν υφίσταται οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον του Κιουρσάτ, καθώς η μαρτυρία του αποβιώσαντος ήταν η μοναδική.

Συνεπώς ο Γενικός Εισαγγελέας υποχρεώθηκε να αναστείλει την ποινική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιουρσιάτ είχε συλληφθεί στη Ρώμη παραμονή Πρωτοχρονιάς και εκδόθηκε στις κυπριακές αρχές κατόπιν συγκατάθεσής του, ενώ βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείτο αφορά σφετερισμό έκτασης που ανήκει στη Δημοκρατία αλλά και σε Ελληνοκυπρίους στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

ΚΥΠΕ