Τα γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων του ΓεΣΥ θα επιστρατεύσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ο οποίος, προς τον σκοπό αυτό, καλεί τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στους φακέλους τους στο λογισμικό του ΓεΣΥ ώστε να διασφαλιστεί ότι τόσο τα SMS όσο και τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που αποστέλλονται φθάνουν στους σωστούς παραλήπτες.

Στόχος του ΟΑΥ, είναι να διασφαλίσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πλήρη ενημέρωση των δικαιούχων του συστήματος για όλες τις πράξεις που καταχωρούνται στο όνομα τους στο λογισμικό του συστήματος αλλά και να αυξήσει, μέσω των SMS υπενθύμισης τα ποσοστά αξιοποίησης του δικαιώματος που έχουν οι δικαιούχοι σε προληπτικές εξετάσεις.

«Τη μέθοδο των γραπτών μηνυμάτων, την εφαρμόζουμε ήδη στην περίπτωση του τεστ Παπανικολάου», ανέφερε στον «Φ» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινωντίδης, προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα από το λογισμικό του ΓεΣΥ μας δείχνουν ότι μάλλον πρέπει να αποστέλλονται γραπτά μηνύματα υπενθύμισης και για άλλες προληπτικές υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα ο καθαρισμός δοντιών».

Για την περίπτωση του τεστ Παπανικολάου, εξήγησε ότι «οι γυναίκες λαμβάνουν SMS όταν συμπληρωθούν τρία χρόνια από το τελευταίο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν μέσω του ΓεΣΥ» και υπενθύμισε ότι ο οργανισμός αποζημιώνει το τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες, ανά διετία για προληπτικούς λόγους. «Το ποσοστό των γυναικών που αξιοποιούν αυτό το δικαίωμα, σύμφωνα με το λογισμικό μας είναι πολύ χαμηλό και βρίσκεται γύρω στο 40%-42%, για όλα τα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ, άρα κρίναμε ότι έπρεπε να δράσουμε και εφαρμόσαμε την μέθοδο των γραπτών μηνυμάτων».

«Παρόμοιος είναι ο προβληματισμός μας σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό δοντιών αφού βλέπουμε ότι το ποσοστό των δικαιούχων που αξιοποιούν αυτό το δικαίωμα κάθε χρόνο δεν ξεπερνά το 30% και για αυτό γίνονται σκέψεις για αποστολή γραπτών μηνυμάτων υπενθύμισης και στην περίπτωση αυτή».

Το πρόβλημα, είπε ο κ. Τσινωντίδης, «είναι το ότι δεν είμαστε σίγουροι εάν τα γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή θα αποστέλλονται θα καταλήγουν στον δικαιούχο στον οποίο εμείς απευθυνόμαστε». Αυτό επειδή, όπως εξήγησε, όταν οι δικαιούχοι μας έκαναν την εγγραφή τους στο ΓεΣΥ, το 2019, σε πολλές περιπτώσεις δεν καταχωρούσαν στους φακέλους τους τα προσωπικά τους τηλέφωνα. Κάποιους τους ενέγραψαν στο ΓεΣΥ οι προσωπικοί τους γιατροί, κάποιους άλλους, ένας συγγενής, ένας γνωστός κλπ και ως εκ τούτου έχουμε πολλές περιπτώσεις που τα κινητά τηλέφωνα που είναι καταχωρημένα στον φάκελο δεν είναι τα τηλέφωνα των δικαιούχων. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πολίτες έχουν αλλάξει αριθμό κινητού τηλεφώνου και έτσι τα μηνύματα που στέλνουμε ή θα στέλνουμε δεν φθάνουν κοντά τους».

Για αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, «καλούμε τους δικαιούχους μας να επικαιροποιήσουν τα δεδομένα στους φακέλους τους στο λογισμικό του ΓεΣΥ. Να καταχωρήσουν τον σωστό αριθμό κινητού τηλεφώνου και την σωστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνουν τα μηνύματα του ΟΑΥ. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι μέσω αυτού, ο οργανισμός έχει επαφή με τους δικαιούχους του συστήματος οι οποίοι ενημερώνονται αυτόματα για όλες τις πράξεις που καταχωρούνται στο όνομα τους στο λογισμικό του ΓεΣΥ. Όταν ο δικαιούχος ενημερώνεται για το κάθετι που καταχωρείται στο όνομα του, τότε μπορεί να ενημερώνει τον οργανισμό στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θεωρεί ότι μια καταχώρηση είναι λανθασμένη και πρέπει να διερευνηθεί. Ταυτόχρονα πλέον οι πολίτες μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου μπορούν και πρέπει, να αξιολογούν τα νοσηλευτήρια από τα οποία λαμβάνουν υπηρεσίες αφού η αξιολόγηση των ασθενών λαμβάνεται, μεταξύ άλλων, υπόψη και για σκοπούς αποζημιώσεων».

Οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ μπορούν να επικαιροποιήσουν τα δεδομένα τους όταν συνδεθούν με το ιατρικό τους προφίλ στο λογισμικό του ΓεΣΥ. Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια μπορούν να τηλεφωνούν στο 17000.