Ένα υπέροχο γλυπτό ενός μικρού κοριτσιού που ακουμπάει το αυτί του σε ένα γιγάντιο κοχύλι για ν’ ακούσει τη μαγεία της θάλασσας, παρουσίασε χθες το πρωί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), στο πλαίσιο έργων για αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Το έργο συμβολίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα, όπου η θάλασσα αφηγείται μυστικά και ιστορίες από τα βάθη του χρόνου. Το γλυπτό, με την ονομασία «Το κοχύλι», κοσμεί την παραλία της κοινότητας Παρεκκλησιάς και έχει τοποθετηθεί με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, ενώ πλέον αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και φωτογράφισης από τους διερχόμενους.

Κατά την παρουσίαση του γλυπτού, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου, ανέφερε πως το έργο εντάσσεται στην προσπάθεια «καλλωπισμού της περιοχής με μικρά έργα», υπενθυμίζοντας ότι η ΕΤΑΛ έχει τοποθετήσει, σε σημεία του παραλιακού πεζόδρομου της Λεμεσού, όργανα γυμναστικής, κάδους σκουπιδιών και παγκάκια, ενώ φωταγώγησε περιοχή μπροστά από παραλιακά ξενοδοχεία. Δωρητής του έργου είναι ο γνωστός επιχειρηματίας από την Κίνα που ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Από την πλευρά της, η Γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου Παρεκκλησιάς, Γιώτα Θεοδώρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτό το υπέροχο έργο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της παραλίας μας», σημειώνοντας ότι «ήδη ο κόσμος άρχισε να το επισκέπτεται και έχουμε ακούσει τα καλύτερα σχόλια». Η γλύπτρια του έργου, Γιώτα Ιωαννίδου, ανέφερε ότι γλυπτό αναπαριστά ένα κορίτσι που κρατάει στο αυτί του ένα κοχύλι και αφουγκράζεται. Έχει ύψος 140 εκατοστών και είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και τοποθετημένο σε βάση από βράχο της περιοχής. Το έργο όπως είπε, συμβολίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα, όπου η θάλασσα αφηγείται μυστικά και ιστορίες από τα βάθη του χρόνου.