Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) στα πλαίσια του διαλόγου με υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και επαρχιακών οργανισμών, ετοίμασε υπόμνημα με αιτήματα τα οποία ζητά από τους υποψηφίους να συμπεριλάβουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και να δεσμευτούν ότι αν εκλεγούν θα τα προωθήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα αιτήματα της Οργάνωσης, είναι η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για προσβασιμότητα στα κτίρια, η εφαρμογή μέτρων ενθάρρυνσης παλαιών κτιρίων/επιχειρήσεων για να γίνουν προσβάσιμα π.χ. μείωση φορολογιών ή επιδότηση μέρους του κόστους, αίτημα προς τη βουλή για εφαρμογή εξώδικου πρόστιμου για πολεοδομικές παρανομίες για θέματα προσβασιμότητας με στόχο τη γρήγορη αποκατάσταση της νομιμότητας/πρόσβασης.

Αίτημα επίσης, προς βουλή για καταγγελία της παράνομης στάθμευσης με φωτογραφία από αστυνομικούς και τροχονόμους ή ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση τέτοιας υπηρεσίας (όπως η διαδικασία που εφαρμόζεται στο σύστημα φωτοεπισήμανσης στους δρόμους) ή και από πολίτες με τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Επίσης, δημιουργία ολοκληρωμένης αλυσίδας πεζοδρομίων στης πόλεις μας και στα σημεία που υπάρχουν άδεια οικόπεδα, αφαίρεση εμποδίων στα πεζοδρόμια και δέντρων εκεί που ενοχλούν και φύτευση 2 δέντρων για κάθε ένα που αφαιρείται σε σημεία που δεν ενοχλούν και ανάπτυξη και λειτουργία υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες.

ΚΥΠΕ