Συναυλία με έργα του Κύπριου συνθέτη Φαίδρου Καβαλλάρη υπό τον τίτλο «Διασταύρωση Πολιτισμών» πραγματοποιείται την Τρίτη 7 Μαΐου στο Παρίσι, στο πλαίσιο της σειράς Musiques à Versailles.

Συμμετέχουν τρεις εκλεκτές Γάλλίδες μουσικοί, οι Κριστέλ Ρεϊνό (φλάουτο), Σάσκια Λετιέκ (βιολί) και Ραφαέλ Σεμεζίς, καθηγήτριες στο Κονσερβατόριο των Βερσαλλιών στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συναυλία και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Κλοντ Ντεμπισί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα του Κύπριου συνθέτη «Αρχαϊκό-  Ινδοκυπριακό» για σόλο βιολί (2016-17), «Αίλινος» για βιολοντσέλο (1986), «Διασταύρωση- Αντανακλάσεις από την ιστορία της Κύπρου» για φλάουτο και βιολοντσέλο (1982), όπως και την παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του τελευταίου έργου του συνθέτη «Puis Que Je Sui D’ Amours Loial Servant» για φλάουτο, βιολί και βιολοντσέλο (2024) το οποίο είναι βασισμένο σε δύο παραδείγματα/ γαλλικά τραγούδια, ένα rondeau και μιι ballade, από το Κυπριακό Μεσαιωνικό Χειρόγραφο (Τορίνο, Biblioteca Universitaria J.II.9) της αυλής των Λουζινιανών στην Κύπρο- αρχές 15ου αιώνα.

Ο Φαίδρος Καβαλλάρης θα προσφέρει και εργαστήρι/ masterclass στους φοιτητές του κονσερβατορίου, όπως και σχετική με το έργο του διάλεξη/ συνάντηση με το κοινό πριν από τη συναυλία.

Σημειώνεται πως οι τρεις μουσικοί επέλεξαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα της συναυλίας και έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.