Διαμαρτυρία για τη μεταφορά τους από τη Λεμεσό, όπου σπουδάζουν σήμερα, στην Πάφου, όπου θα λειτουργήσουν το τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας & Ψηφιακού Επιχειρείν και το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, πραγματοποιούν αύριο στις 11:30 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ έξω από την Πρυτανεία.

«Φτάσαμε στο αμήν. Είναι απαράδεκτο κάποιος που ξεκίνησε τις σπουδές του στη Λεμεσό να μεταφέρεται στην Πάφο. Για κάποιον λόγο επέλεξε την Λεμεσό», υπογράμμισε εκπρόσωπος τους στην Επιτροπή Παιδείας και πρόσθεσε ότι ορισμένοι φοιτητές ενοικιάζουν με διετή συμβόλαια. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν θα είναι έτοιμες οι εστίες της Πάφου όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Σε επιστολή των φοιτητών, αναφέρεται ότι τα μαθήματα των εν λόγω τμημάτων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα προσφέρονται κατά αποκλειστικότητα στο παράρτημα του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

«Οι φοιτητές/τρίες οι οποίοι εκπροσωπούν την Φοιτητική Ένωση στην σύγκλητο, έθεσαν το θέμα προς ψήφιση για να μην μεταφερθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα (3ού και 4ού έτους) από το παράρτημα της Λεμεσού στο παράρτημα στην Πάφο. Μετά από διαβούλευση και συζήτηση που είχαμε με τον Πρύτανη, τον Αντιπρύτανη και τον Κοσμήτορα της Σχολής ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλο για να μην πάρει κάποιος την πολιτική».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι έλαβαν πολλές διαβεβαιώσεις από τις πρυτανικές αρχές και ιδιαίτερα τον πρύτανη, ήταν πως τα υποχρεωτικά και περιορισμένης επιλογής μαθήματα της Σχολής θα μεταφέρονταν σταδιακά και πως δεν θα επηρεάζονται οι υφιστάμενοι φοιτητές/τρίες στη Λεμεσό.

Άλλο ζήτημα η Πρακτική Άσκηση: Οι φοιτητές/τρίες της συγκεκριμένης σχολής το Καλοκαίρι προς 4ο έτος προχωρούν στην πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία, εταιρίες και λογιστικά γραφεία. Αρκετοί από αυτούς έχουν συμφωνίες με εταιρείες με έδρα την Λεμεσό και αυτή την στιγμή θα αναγκαστούν να τις αφήσουν ή να σπάσουν συμβόλαια με οικονομικό κόστος.

«Αρκετοί φοιτητές/τριές, δεν νοικιάζουν και πηγαινοέρχονται καθημερινά από τις επαρχίες τους. Το κόστος των καυσίμων καθημερινά θα πολλαπλασιαστεί και θα τους απωθήσει από το να έρχονται στο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο, μας έχει αναφέρει ότι ο κάθε φοιτητής/τρία θα χρησιμοποιεί το λεωφορείο ως μέσο για την μεταφορά του από και προς την Πάφο. Ένα εύλογο ερώτημα που θέτουμε είναι, γιατί αυτό δεν το έθεσαν και τρεις μήνες πριν όπου καθηγητές ζητούσαν οδοιπορικά για να μετακινούνται στην Πάφο για να κάνουν μαθήματα, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν πρόεδροι των Τμημάτων και ο Κοσμήτορας της Σχολής;».

Με πρωτοβουλία κάποιων συμφοιτητών/τριών μας, αναφέρεται στην επιστολή, δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών κατά αυτής της εισήγησης. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν συλλέξει 272 υπογραφές, να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της συγκεκριμένης Σχολής ανέρχονται κοντά στους 320. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος το φοιτητών/τριών που τάσσονται κατά.

Το πιο προβληματικό αυτής της συζήτησης, υπογραμμίζουν, είναι ότι βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου και ακόμα συζητούμε για το κατά πόσο θα μεταφερθούν τα μαθήματα των φοιτητών ή όχι στην Πάφο, και πώς θα γίνει αυτό. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να ανακοινωνόταν στους φοιτητές εδώ και πάρα πολλούς μήνες για να μπορούν να προετοιμαστούν και να γίνει διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φοιτητές.