Κρατώντας πανό και πλακάτ με σύνθημα «Το ΤΕΠΑΚ ενάντια στους φοιτητές του», οι φοιτητές της Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στη Λεμεσό, κατήλθαν χθες το μεσημέρι σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω κτίριο της Πρυτανείας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ για μεταφορά υποχρεωτικών μαθημάτων της σχολής, από τη Λεμεσό στην Πάφο.

Η Σχολή πλέον στεγάζεται στην Πάφο με τους περίπου 150 φοιτητές του 3ου και 4ου έτους, να καλούνται από τον Σεπτέμβριο να μετακινηθούν για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στην Πάφο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Οι επηρεαζόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Πανεπιστημίου, η οποία όπως επισημαίνουν τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου, Πέτρος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο είναι ενάντια στους φοιτητές τους. Επεσήμανε ότι το αίτημα τους είναι η ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου η οποία έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους επηρεαζόμενους φοιτητές της Σχολής. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι φοιτητές επέλεξαν για συγκεκριμένους λόγους να φοιτήσουν στη Λεμεσό και ήδη ενοικιάζουν διαμερίσματα με συμβόλαιο, ενώ υπάρχουν και αυτοί που ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση εργασίας την οποίαν δεν θέλουν να εγκαταλείψουν για να μεταβούν στην Πάφο.