«Εργατική, πολύ υπεύθυνη, με πείσμα, αφοσίωση και επιμονή στα θέματα που διερευνούσε», αυτά είναι τα λόγια της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για την αγαπημένη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά, η οποία  «έφυγε» από τη ζωή, χθες Μεγάλη Τετάρτη, σκορπώντας απέραντη θλίψη στην οικογένειά της, τους φίλους της και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΚ, τη μαχητική στάση που τηρούσε κατά την επιτέλεση των δημοσιογραφικών της καθηκόντων τήρησε και στην ολιγόχρονη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. «Δεν παραδόθηκε, αλλά ούτε και έτρεφε ψευδαισθήσεις. Κι αυτός ο ρεαλισμός προσέδιδε ιδιαίτερη και αξιοθαύμαστη γενναιότητα στην όλη στάση της στη ζωή».

Τέλος, η Ένωση Συντακτών εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους και όλους όσοι αγάπησαν και εκτίμησαν τη Γεωργία Ψαριά.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Έφυγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή η Γεωργία Ψαριά

Η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά, σε ηλικία μόλις 49 ετών, έφυγε πρόωρα για το ταξίδι χωρίς επιστροφή ανήμερα της Πρωτομαγιάς και της Μεγάλης Τετάρτης, υποκύπτοντας στον καρκίνο, με τον οποίο έδινε άνιση μάχη σχεδόν για δύο χρόνια.

Η Γεωργία Ψαριά, μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου από το 1999, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία σχεδόν για τρεις δεκαετίες, εργαζόμενη σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κυρίως στο συγκρότημα του Πολίτη και στο ΡΙΚ. Διέπρεψε στο ελεύθερο και το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης ανάμεσα στο δημοσιογραφικό κόσμο, στην κοινή γνώμη και στους αρμόδιους αξιωματούχους των θεμάτων που παρακολουθούσε.

Υπήρξε πολύ εργατική, πολύ υπεύθυνη, με πείσμα, αφοσίωση και επιμονή στα θέματα που διερευνούσε. Την μαχητική στάση που τηρούσε κατά την επιτέλεση των δημοσιογραφικών της καθηκόντων τήρησε και στην ολιγόχρονη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Δεν παραδόθηκε, αλλά ούτε και έτρεφε ψευδαισθήσεις. Κι αυτός ο ρεαλισμός προσέδιδε ιδιαίτερη και αξιοθαύμαστη γενναιότητα στην όλη στάση της στη ζωή.

Η μνήμη της θα μείνει πάντοτε αγαθή ως ενός ανθρώπου, ενός δημοσιογράφου που αγάπησε τη δουλειά της, αγάπησε και στήριξε τους συναδέλφους της και πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε, με θάρρος, μαχητικότητα, μεγάλη φιλοτιμία και αφοσίωση.

Το ΔΣ της ΕΣΚ, με αισθήματα βαθιάς θλίψης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους και όλους όσοι αγάπησαν και εκτίμησαν τη Γεωργία Ψαριά. Αιωνία της η μνήμη.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Κύπρου