Ο Σεμιόν Ερέμιν, πολεμικός ανταποκριτής της ρωσικής εφημερίδας Ιζβέστια, σκοτώθηκε χθες Παρασκευή κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Ζαπορίζια της νοτιοανατολικής Ουκρανίας (στη φωτογραφία από iz.ru, επάνω, ο Σεμιόν Ερέμιν).

Είχε καλύψει ορισμένες από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, ο 42χρονος Ερέμιν τραυματίστηκε θανάσιμα σε περιοχή της Ζαπορίζια όπου έκανε ρεπορτάζ.

Είχε καλύψει για λογαριασμό της Ιζβέστια ορισμένες από τις πιο αιματηρές μάχες στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Μεταξύ αυτών, η μάχη για την κατάληψη της Μαριούπολης, η οποία πολιορκήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα επί σχεδόν τρεις μήνες το 2022.

Και ο αμερικανός Μπέντλεϊ

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ράσελ Μπέντλεϊ, αμερικανός υπήκοος, που αγνοείτο στην ανατολική Ουκρανία, πέθανε στην υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανική πόλη Ντονέτσκ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram της Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μέσου ενημέρωσης RT.

Η Σιμονιάν τόνισε ο Μπέντλεϊ «πολέμησε εκεί για τα παλικάρια μας» και συνεργαζόταν με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Δεν ανέφερε τον τρόπο θανάτου του.

Ο Μπέντλεϊ, γεννημένος το 1960, δήλωνε υποστηρικτής των φιλορωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτήριζαν πολεμικό ανταποκριτή. Στις 8 Απριλίου η αστυνομία του Ντονέτσκ είχε δηλώσει ότι αγνοείτο.

ΑΠΕ