Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια να οργανωθούν και να θέσουν εκ νέου, επί τάπητος, τα ζητήματα προτεραιότητάς τους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», σήμερα, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους κοινή συνάντηση ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και γενικότερα την Εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών των θεμάτων, αναμένεται να είναι και το επίμαχο ζήτημα των κλιματιστικών καθώς οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν κοινή θέση σε αυτό, αιτούμενες εδώ και χρόνια την εγκατάσταση τους στις σχολικές αίθουσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων κι ενός πλάνου που ετοιμάστηκε από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο άλλη μια χρονιά αρχίζει χωρίς κλιματιστικά, προβληματίζει τις οργανώσεις, οι οποίες με κάθε ευκαιρία επαναδιατυπώνουν τις σχετικές τους θέσεις. Επίσης, ένα ακόμη θέμα το οποίο είναι κοινό για ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και αναμένεται σήμερα να τις απασχολήσει είναι οι οργανικές μόνιμες θέσεις στην Εκπαίδευση. Κι αυτό διότι, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών θεωρούν ότι η αύξηση αυτών των θέσεων είναι πλέον αναγκαιότητα και κάτι τέτοιο θα επιλύσει αρκετά προβλήματα λειτουργικότητας στις σχολικές μονάδες. 

Εξάλλου, σήμερα πριν από τη συνάντηση της με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ, η ΟΕΛΜΕΚ έχει προγραμματισμένη συνεδρία της Γραμματείας της, στην οποία θα εξετάσει διάφορα θέματα. Ένα από αυτό αναμένεται να είναι και οι θέσεις των Συνδέσμων Ειδικοτήτων της σχετικά με τα πλαίσια μάθησης, τα οποία ήδη κρατούν για εισηγήσεις. Οι θέσεις αυτές θα προωθηθούν στο υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη στον προγραμματισμό του για τη νέα σχολική χρονιά.