Αύριο, 18 μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του, θα διενεργηθεί η νεκροτομή στη σορό του 20χρονου Σύρου που βρήκε οικτρό θάνατο από επίθεση ομοεθνών του για λόγους τιμής στην παραλιακή περιοχή της Χλώρακας το βράδυ της 10ης Απριλίου.
 
Η νεκροτομή διενεργείται με πολυήμερη καθυστέρηση εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει ο κορωνοιός και η επιστημονική θέση ότι ο ιός εξακολουθεί να παραμένει ενεργός για μέρες ακόμη και μετά τον θάνατο. Συνεπώς, η νενομισμένη διαδικασία αποφασίσθηκε να διενεργηθεί αύριο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.
 
 
Για τον φόνο εκ προμελέτης του νεαρού Σύρου κρατούνται ήδη ως ύποπτοι από τις πρώτες μέρες οκτώ ομοεθνείς του, ενώ ένατος επίσης Σύρος που επίσης τελεί υπό κράτηση έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο Κακουργιοδικείο που είναι ορισμένη για τις 3 Ιουνίου. Εξακολουθούν επίσης να καταζητούνται άλλοι δυο Σύριοι 22 και 25 ετών οι οποίοι φέρεται να μαχαίρωσαν τον 20χρονο μέχρι θανάτου και στην συνέχεια να πέταξαν το πτώμα σε καλαμιώνες.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι άλλοι εννέα συλληφθέντες διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία, ενώ μετείχαν και στην εξαφάνιση τεκμηρίων, αλλά και την μεταφορά των δύο καταζητούμενων στη Λευκωσία με σκοπό τη διαφυγή τους στα κατεχόμενα.