Την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο μέγα ζήτημα του κορωνοϊού και στις επιπτώσεις που θα έχει, ο Ισραηλινός πρώην πράκτορας Ταλ Ντίλιαν επέλεξε να επιστρέψει στην Κύπρο, γνωρίζοντας ότι θα συλληφθεί, αφού εκκρεμούσε εναντίον του από τον περασμένο Γενάρη ένταλμα σύλληψης. 
 
Ο Ντίλιαν ήρθε από το Ισραήλ στην Κύπρο λίγο πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση εισόδου σε ξένους πλην Κύπριους πολίτες ή άτομα με ειδική άδεια. Όπως αναμενόταν, οι κυπριακές Αρχές εφάρμοσαν το ένταλμα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του βαν. Στη συνέχεια αυτός ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, επειδή ήρθε από χώρα όπου έχει κρούσματα κορωνοϊού, εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό, ενώ του επιδόθηκε ειδικό έντυπο βάσει του οποίου είναι υποχρεωμένος μετά τη λήξη του περιορισμού του να παρουσιαστεί εκ νέου στην Αστυνομία. 
 
 
Παρόλο που η Αστυνομία δεν παραδέχεται επισήμως ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την έλευσή του, τα δεδομένα ωστόσο παραπέμπουν σε κάτι ανάλογο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντίλιαν μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψής του και αφού είχε καταφύγει με δύο άλλους Ισραηλινούς στη χώρα του, πρότεινε μέσω του δικηγόρου του να επανέλθει στην Κύπρο για να ανακριθεί αλλά χωρίς να συλληφθεί. Οι Αρχές απέρριψαν κάτι τέτοιο, ενώ η νέα εξέλιξη με την έλευσή του οικειοθελώς στην Κύπρο, την ολιγόωρη σύλληψή του για σκοπούς ανάκρισης και στη συνέχεια την απελευθέρωσή του, δείχνει ότι έχει προηγηθεί κάποιο παρασκήνιο. Δεν αποκλείεται, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η εξέλιξη αυτή να έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να δικαιολογούσαν την παρουσία του στο δικαστήριο. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» αρμοδίως από την Αστυνομία, οι Αρχές δεν επιθυμούσαν επανάληψη του σεναρίου με τους προηγούμενους συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, που ενώ οδηγήθηκαν στο δικαστήριο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Αστυνομίας για προφυλάκιση. 
 
 
Σημειώνεται ότι εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν και κατά του Αβνί Σαχάκ, διευθυντή της εταιρείας NCIS και προέδρου της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, όπως και ενός άλλου Ισραηλινού, ο οποίος έχει άμεση διασύνδεση με τους δύο άνδρες και τις εταιρείες τους, που εδρεύουν στο ίδιο κτήριο, στη Λάρνακα.