Αντίο στον Χειμώνα και καλωσόρισμα της Άνοιξης προμηνύουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες στην Κύπρο και εκείνες που προβλέπεται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες. Ήδη, οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν σε αρκετές περιοχές, ενώ εκεί όπου ακόμη και σήμερα εκδηλώνονται, είναι αραιές, ελαφρές και μικρής πάντα διάρκειας.
 
Με την αλλαγή του καιρού και την ηλιοφάνεια που διαρκεί σε μεγάλο πλέον μέρος της ημέρας, άλλαξε χρώμα ακόμη και η φύση. Ήδη, οι αγροί γέμισαν με κίτρινο χρώμα που οφείλεται στις μαργαρίτες που κάνουν πανέμορφο το τοπίο, ενώ σε άλλες περιοχές υπερισχύει το χρώμα της ανθισμένης αμυγδαλιάς που συνεχώς αυξάνεται, αφού τα άνθη ολοένα και πληθαίνουν στα συγκεκριμένα δέντρα.
 
Σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις αλλά αργά το απόγευμα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ την Πέμπτη θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα. Την Τρίτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ μέχρι την Πέμπτη σταδιακά άνοδος κυρίως στα δυτικά.
 
Λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και του τερματισμού των χιονοπτώσεων, χθες το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους ήταν μόλις 15 εκατοστά, ενώ σήμερα θα είναι ακόμη λιγότερο και τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι δεν θα υπάρχουν χιόνια στην Κύπρο.
 
Στο μεταξύ, η εικόνα που παρουσιάζουν τα φράγματα στις ελεύθερες περιοχές λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού, είναι χάρμα οφθαλμού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, την περασμένη Παρασκευή η πληρότητά τους άγγιζε το 98,3% αφού σε αυτά υπήρχαν αποθηκευμένα 285,896 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. 
 
Λόγω της ομορφιάς που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες τα φράγματα, έγιναν πόλος έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 
 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες