H εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ δυνατό να αυξήσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire Παύλος Λοϊζου.

Μιλώντας στο philenews podcast o κύριος Λοϊζου δηλώνει ότι αν και αβέβαιο πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον πόλεμο στο Ισραήλ, τα δεδομένα αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με τον πληθωρισμό να παραμένει σε ψηλά επίπεδα και τη νέα γεωπολιτική αβεβαιότητα να προκαλεί οφέλη στον τομέα των ακινήτων.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ, ο Πόλεμος στην Ουκρανία και πιο πριν ο πόλεμος στο Λίβανο, απέδειξαν ότι ιστορικά η Κύπρος είναι το πλησιέστερο καταφύγιο σημειώνει ο κύριος Λοϊζου. Το 70% των Κυπρίων αναφέρει, έχουν ιδιόκτητη κατοικία και κάποια ακίνητα, καθώς  με την αυξημένη ζήτηση ακινήτων, ο πλούτος των Κυπρίων αυξάνεται. Οι τιμές δε των ενοικίων αναμένονται κι αυτές να αυξηθούν, κάτι που σίγουρα δεν βοηθά το μέσο Κύπριο που δεν έχει ιδιόκτητη κατοικία ή διαμέρισμα.   

Στην Κύπρο έχουμε 30-40 χιλ Ρώσους, Ουκρανούς, Λιβανέζους, Ισραηλίτες που μετακόμισαν στην Κύπρο το 2022 και 50 χιλ μετανάστες μέσα στη χώρα. Η τοπική κοινωνία, οι μισθοί και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις ταχύτητες” σημειώνει ο κύριος Λοϊζου.