Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Λήθη, το οποίο ψήφισε η Βουλή και επιτρέπει σε άτομα που ξεπέρασαν τον καρκίνο να κάνουν ασφάλεια ζωής, εκφράζει στο philenews podcast o Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου, Μάριος Χαραλαμπίδης.

Ήταν μέρα σταθμός η χθεσινή για τα άτομα με εμπειρία καρκίνου στην Κύπρο, αναφέρει ο κύριος Χαραλαμπίδης, κάνοντας λόγο για αδικία που αποκαθίσταται για πρώην καρκινοπαθείς και αναλύει ποια ακριβώς δικαιώματα έχουν πολίτες που νόσησαν με καρκίνο, αλλά για δέκα χρόνια παραμένουν καθαροί χωρίς καρκίνο, συνεπώς και δικαιούνται πρόσβαση σε ασφάλεια ζωής.

Ο Εκτελεστικός Δ/ντής  της Europa Donna Κύπρου σχολιάζει και την ανακοίνωση της ΟΣΑΚ, η οποία ζητεί απόσυρση του νομοσχεδίου της υπηρεσίας αποκατάστασης και τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ασθενοφόρων. Εντάσσονται σημειώνει, στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας. Για τα κέντρα αποκατάστασης, θα μπορούσε είπε, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να τεθεί ένα ενιαίο πλαίσιο τριών ετών για όλες τις δομές.