469 παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης τη χρονιά που πέρασε και 103 από την αρχή του χρόνου, καταγράφηκαν ως νέα περιστατικά που προσέφυγαν στο Σπίτι του Παιδιού για πολυθεματική αντιμετώπιση. Καταγγελία, εξέταση, ακόμη και δικαστική διαδικασία γίνεται από το Σπίτι του Παιδιού, με προετοιμασία του παιδιού από καταρτισμένο προσωπικό, αστυνομική και ιατρική παρουσία και αν κριθεί αναγκαίο, ιατροδικαστική.

Η μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Συμβουλίου Φωνή Αναστασία Παπαδοπούλου, μιλώντας στο philenews podcast παραδίδει σκυτάλη και κάνει απολογισμό έργου, εξαίροντας τη συμμετοχή θεσμών και εθελοντών που κατάφεραν κάτι τόσο σπουδαίο για την πρόληψη και την προστασία των ανηλίκων παιδιών, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Μπήκαμε στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια στο Σπίτι του παιδιού. Τα όμορφα χρώματα, τα παιχνίδια, το φιλικό περιβάλλον και οι άνθρωποι του, συμβάλλουν στο να αισθανθεί το παιδί ασφάλεια και να καταθέσει με τον τρόπο του, τη δική του τραυματική εμπειρία. Πίσω από κλειστές πόρτες, ιστορίες που ματώνουν την ψυχή και προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη.