Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής έρχεται στην παραλία Καστέλλας στο Μακένζι, με στόχο την προσέλκυση ντόπιων και ξένων, οι οποίοι είναι λάτρεις των τεχνικών εκγύμνασης που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα.

Το παραλιακό πάρκο, που φιλοδοξεί να είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Κύπρο, θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο από τον Δήμο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της πόλης.

Στο χώρο θα τοποθετηθούν όργανα καλλισθενικής γυμναστικής, η οποία έχει διαδοθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει παγκοσμίως φανατικούς υποστηρικτές. Οι ασκήσεις καλλισθενικής γυμναστικής είναι εμπνευσμένες από τον τρόπο εκγύμνασης των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών και αθλητών και είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και ν’ αναπτύσσουν το φυσικό όγκο του ατόμου.

Το πάρκο θ’ απευθύνεται σε ενήλικες καθώς και σε παιδιά και ένας από τους στόχους δημιουργίας του είναι η διοργάνωση αθλητικών διαγωνισμών. Όπως ανέφερε στον «Φ» η λειτουργός της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Νανά Ασμένη επιλέγηκε η παραλία Καστέλα, λόγω του ελεύθερου χώρου που διαθέτει καθώς και της τοποθεσίας της, αφού βρίσκεται σε μια περιοχή με μεγάλο αριθμό τουριστικών καταλυμάτων και νέων οικιστικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα άρχισε να παίρνει μορφή (εικόνες)

«Για την ετοιμασία της πρότασης, την οποία θ’ αναλάβει ο Δήμος Λάρνακας, συλλέγονται πληροφορίες από επαγγελματίες, που έχουν εμπειρίες από παρόμοιες χώρους και πάρκα στο εξωτερικό. Το πάρκο θ’ αποτελέσει εμπλουτιστικό έργο με στόχο την προσέλκυση ντόπιων και ξένων τουριστών. Επίσης οι τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να το περιλάβουν στα πλεονεκτήματα και στις δραστηριότητες της περιοχής».

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται, όπως σημείωσε η κ. Ασμένη, στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα της ΕΤΑΠ και των τοπικών Αρχών για εμπλουτισμό των παραλιών της επαρχίας Λάρνακας. Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν πέντε υπαίθρια παραλιακά γυμναστήρια στην Ορόκλινη και την Πύλα, αθλητικές υποδομές, ενώ φυτεύτηκαν και εκατοντάδες φοινικόδεντρα.