Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πάφο η επίσημη τελετή έναρξης της πρώτης ακαδημαϊκής χρονιάς του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο.

Η έλευση και εγκατάσταση του Πανεπιστημίου ΑUB Mediterraneo στην Πάφο σηματοδοτεί την νέα εποχή που ξεκίνησε για την πόλης μας. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας της πόλης μας.

Η εγκαθίδρυση του AUB στην πόλη της Πάφου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την πόλη, και θα βοηθήσει στον στόχο να καταστεί η Πάφος περιφερειακός κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Ο Δήμαρχος Πάφου στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης  τόνισε ότι αποτελεί διαχρονική πραγματικότητα ότι οι κοινωνίες που προοδεύουν  είναι αυτές που επενδύουν στην παιδεία και την μόρφωση. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου τόνισαν και οι δύο τους ότι η μακρά και υψηλού επιπέδου εμπειρία του Πανεπιστημιακού τους Ιδρύματος θα συμβάλει καθοριστικά στη διάδοση υψηλού επιπέδου μόρφωση όχι μόνο για τους Κύπριους φοιτητές του αλλά και για όλους τους φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι αναμένεται να σπουδάσουν τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Στόχος τους είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού να καταστεί μέχρι το 2035 ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ τώρα βρίσκεται στην θέση 225 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η τελετή έναρξης έγινε στην παρουσία εκατοντάδων ξένων προσκεκλημένων από της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Λίβανο αλλά και την Κύπρο.