Το ΕΒΕ Πάφου, μετά τη λήψη της αρνητικής γνωμοδότησης από την Περιβαλλοντική Αρχή σε σχέση με την ολοκλήρωση του νέου οδικού δικτύου μέχρι το αεροδρόμιο Πάφου, προώθησε την γνωμοδότηση σε ανεξάρτητους μελετητές για αξιολόγηση.

 Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η αξιολόγηση τόσο για την γνωμοδότηση όσο και για την έκθεση οικολογικής αξιολόγησης, έχει ολοκληρωθεί και έχει ετοιμαστεί έκθεση την οποία κατέχει το Επιμελητήριο και της οποίας τα ευρήματα συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του. Το ΕΒΕ Πάφου απέστειλε κατόπιν τούτου επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα αρμόδια Υπουργεία με τα αποτελέσματα και τα ευρήματα, ζητώντας την τελική λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο έργο.

Πέραν του ΕΒΕ, το κόκκινο που άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή στο μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης του δρόμου αεροδρομίου Πάφου – τουριστικής περιοχής, προκαλεί καθολικές αντιδράσεις στην Πάφο και δρομολογεί συντονισμό παρεμβάσεων και δυναμικών αντιδράσεων από τους τοπικούς φορείς. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι η ανάγκη άμεσης αντίδρασης, ώστε το θέμα να διατηρηθεί στην επιφάνεια πριν οριστικοποιηθούν οι όποιες ενέργειες από κρατικής πλευράς.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει καταλήξει ότι οι αλλαγές που προτείνονται στην περιβαλλοντική μελέτη που εκπόνησαν οι φορείς της Πάφου για υπέρβαση των αρχικών ενστάσεων που προέκυψαν  δεν είναι αρκετές για να διαφοροποιήσει επί το θετικότερον την όλη κατάσταση, πολύ δε περισσότερο, τονίζει, που ο υφιστάμενος δρόμος προς το αεροδρόμιο Πάφου μπορεί με κάποιες βελτιώσεις να ικανοποιεί τις ανάγκες της μονάδας και της επαρχίας.